Навчання дітей безпеці в Інтернеті. Європейський контекcт

00:00,
22 Листопада 2010
1443

Навчання дітей безпеці в Інтернеті. Європейський контекcт

00:00,
22 Листопада 2010
1443
Навчання дітей безпеці в Інтернеті. Європейський контекcт
Нове дослідження Eurydice at NFER показує, яким чином 30 європейських країн навчають дітей безпеці в Інтернеті. Дослідження проводилося інформаційною мережею Eurydiceз освіти в Європі за підтримки програми Європейської комісії «За безпечніший Інтернет».

 

Нове дослідження Eurydice at NFER показує, яким чином 30 європейських країн навчають дітей безпеці в Інтернеті. Дослідження проводилося інформаційною мережею Eurydiceз освіти в Європі за підтримки програми Європейської комісії «За безпечніший Інтернет».
 

Основні висновки дослідження


Освіта з питань безпеки в Інтернеті входить до шкільної програми в 24 з 30 європейських країн, але шляхи її реалізації та інтенсивність впровадження дуже різні.  Зокрема, питання освіти включають такі моменти.


• Безпечна поведінка в Інтернеті. Ця тема є загальною для всіх країн. Вона спрямована  на підвищення обізнаності про існування категорії осіб, як проявляють сексуальний або інший інтерес до дітей і можуть використовувати певні технології, аби потоваришувати  чи зблизитися з ними. Учнів навчають не розкривати персональну інформацію, не називати свою адресу, номер школи, телефону тощо.

• Питання конфіденційності. Учням розповідають, як розвивати здатність не розголошувати інформацію про своє життя і особисті справи, навчають методам управління потоком інформації про себе.
 

 

• Контакти з незнайомими людьми. Інструкції стосовно правильної поведінки є  у 80% навчальних документів щодо безпеки в Інтернеті. Дітей інформують, що процес зближення відбувається через маніпуляції й переконання, в багатьох випадках тоді, коли діти навіть не помічають цього. Щоб уникнути будь-яких тілесних ушкоджень, дітям рекомендується ніколи не зустрічатися наодинці з їхніми новими онлайн-знайомими, не повідомляючи про це дорослих. Їм також радять завжди зустрічатися в громадському місці.
 

 

• Кіберзапякування. Учнів інформують про можливі шляхи залякування: електронну пошту, миттєві повідомлення; розміщення образливих фотографій, повідомлення про інших в блогах, профілі, домашні сторінки або веб-сайти; використання чужого імені для поширення чуток або неправдивих відомостей. У такому разі дітям рекомендують спілкуватися з батьками та викладачами школи та не грати в мовчанку у разі появи таких випадків.

 

 

• Інші освітні теми включають в себе питання завантаження, проблеми авторського права, безпеки використання мобільних телефонів, комп'ютерні ігри та інтернет-залежність, покупки в інтернет-магазинах  та комп'ютерні віруси.
 

У більшості країн відповідальність за навчання дітей безпеці в Інтернеті несуть вчителі ІКТ та їхні колеги або зовнішні експерти. Інші форми освіти включають створення державно-приватних форм управління освітою  з метою сприяння безпеки молоді в Інтернеті. Приватні компанії також підтримують органи освіти для закупівлі комп'ютерного обладнання або програмного забезпечення з метою захисту інтернет-з'єднань, контролю за небажаним зовнішнім доступом до шкільних комп'ютерів та комп’ютерних мереж.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду