Кожен другий поляк не знає, що його діти роблять в інтернеті

00:00,
20 Січня 2011
1173

Кожен другий поляк не знає, що його діти роблять в інтернеті

00:00,
20 Січня 2011
1173
Кожен другий поляк не знає, що його діти роблять в інтернеті
Хоча загрозу для дітей в мережі бачать майже всі.

Незважаючи на те, що переважна більшість мешканців Польщі бачать в інтернеті небезпеку для дітей, лише 40% намагаються контролювати їхні дії в мережі. Про це свідчать результати дослідження інституту GFK Polonia, на які посилається media2.pl.

 

Дослідження проводилось серед польських користувачів інтернету наприкінці 2010 року. Як виявилось, більшість поляків переконані, що питання безпеки в мережі не стосується їх особисто. 40% не знають, чи протягом минулого року на їхній комп’ютер чи поштову скриньку були спроби хакерських атак. Більшість опитаних упевнені, що з ними цього статися не може.

 

Від загроз мережі поляки намагаються убезпечуватись самотужки, переважно встановлюючи антивіруси, які пропонують їм разом із комп’ютерами. Допомогу фахівців для налаштування захисних програм використовує меншість.

 

87% опитаних вбачає загрозу в доступі дітей до інтернету. Серед небезпечних чинників було названо педофілів, порнографію та зображення сцен насильства. Більшість опитаних вважають, що дітям не можна надавати необмежений доступ до інтернету. Одначе 44% жодним чином не контролюють, на які сторінки в мережі заходять їхні діти. Ті, хто все ж переймаються цим, намагаються пояснювати дітям правила безпечного користування інтернетом. На другому місці за популярністю серед заходів безпеки – програми, що обмежують доступ на певні сайти.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду