Яку небезпеку для дітей приховує Інтернет

00:00,
16 Грудня 2010
8784

Яку небезпеку для дітей приховує Інтернет

00:00,
16 Грудня 2010
8784
Яку небезпеку для дітей приховує Інтернет
Згідно зі статистичними даними на цей час майже 9 млн дітей до 14 років є користувачами Інтернету. На жаль, далеко не всіх цікавлять віртуальні «іграшки» або освітні сайти. Використовуючи результати досліджень, експерти склали класифікацію різновидів шкоди, якої зазнають недосвідчені користувачі в Мережі.

 

Насамперед це доступність до будь-яких ресурсів, включаючи небажані сайти, кожен з яких становить реальну небезпеку й здатний спричинити негативний вплив на психіку дитини.

 

Також не дуже бажаною є можливість контактів юних користувачів з незнайомими індивідами – за допомогою скайпа, електронної пошти, ICQ та інших комунікаторів. Цей вид небезпеки, на думку фахівців, – на другому місці.

 

Обережніше слід ставитися й до можливості безконтрольних покупок, які діти здійснюють в інтернет-магазинах різної спрямованості. Незалежно від того, що саме купує дитина (якісний і дорогий конструктор Lego, книгу або вкрай небажаний товар), фахівці вважають процес неконтрольованих покупок одним із досить небезпечних явищ.

 

За статистикою, лише половина дітей до 14 років ніколи не цікавилася сайтами небажаної або забороненої тематики, інші ж регулярно відвідують ресурси для дорослих і сайти, контент яких суперечить нормам суспільної моралі.

 

Аналіз ситуації, яка склалася, й отримані результати демонструють, наскільки великою є небезпека безконтрольного перебування юних користувачів в Інтернеті. Враховуючи підсумки дослідження, експерти наполегливо рекомендують батькам негайно взяти під суворий контроль час перебування дітей у Всесвітній мережі. На щастя, значна частина батьків не схильні недооцінювати ситуацію й тому строго контролюють її, насамперед за допомогою власного нагляду, а також спеціальних програм, призначених для координації доступу до тих чи інших сайтів. Важче доводиться тим батькам, чиї користувацькі знання залишають бажати кращого. Непрофесіоналам доводиться звертатися по допомогу до фахівців, які допомагають налаштувати так званий «безпечний Інтернет», не створюючи при цьому труднощів і не викликаючи з боку дітей протестів.

 

Велике значення має пропаганда корисного й по-справжньому цікавого Інтернету. Безумовно, що більше у Всесвітній мережі буде сайтів зі знаком «плюс», то менше буде причин для хвилювання.

 

Медіаграмотність за матеріалами Интерфакс

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду