ms.detector.media
10.12.2010 00:00
Кнопка «Повідомити про помилку» може стати загальним стандартом
Дженіфер Доррох, директор IJNet (International Journalists' Network), інформує про нову ініціативу в галузі комп'ютерної журналістики.

Чому біля кожного матеріалу є кнопки «поділитися», «роздрукувати» або «відправити повідомлення», але немає кнопки, яка дозволить вносити виправлення?

 

Новий союз новинних організацій і споживачів хоче змінити ситуацію. Крег Сільверман (Regret the Error і PBS Media Shift Idea Lab) і Скотт Розенберг (Media Bugs) створили Союз повідомлень про помилку – Report an Error Alliance. Отже, ЗМІ та приватні особи зможуть допомогти читачам повідомляти про помилки, які вони виявлять в Інтернеті. Вони створили кнопку «Повідомити про помилку» (Report an Error) і сподіваються на те, що видавці додадуть цю кнопку на свої сайти.

 

Вони пишуть: «Зробити для відвідувачів сайту кнопку «Повідомити про помилку», яку легко знайти і якою просто скористатися, означає сказати своїм читачам, що ви цінуєте точність, хочете знати, в чому ви помилилися, і готові виправити свої помилки. Це все одно, що поставити знак якості на своїй друкованій продукції».

 

Медіаграмотність за матеріалами Internews Kazakhstan 

ms.detector.media