Кіберзлочинами в наступному десятилітті будуть атаки на бізнес, зломи та крадіжки

00:00,
28 Січня 2011
975

Кіберзлочинами в наступному десятилітті будуть атаки на бізнес, зломи та крадіжки

00:00,
28 Січня 2011
975
Кіберзлочинами в наступному десятилітті будуть атаки на бізнес, зломи та крадіжки
Мобільні пристрої потребують інформаційного захисту так само, як і персональні комп'ютери.

Експерти «Лабораторії Касперського» прогнозують, що кіберзлочинність у період з 2010 по 2020 рр. матиме два напрямки. Перший – атаки на бізнес, де зійдуться кіберзлочинці, комп'ютерні специ із корпорацій, а можливо, і кіберспецслужби. Другий – злом чи крадіжка систем, пристроїв, які контролюють наше існування, пересування та роботу великої кількості служб, що даватиме зловмисникам можливість безкоштовно користуватися різними сервісами, видаляти чи змінювати особисту інформацію.

 

В аналітичному звіті про розвиток кіберпогроз основними тенденціями 2010 року співробітники Лабораторії називають подальше вдосконалення вірусних технологій, перехід від масових епідемій до цілеспрямованих заражень, активне використання слабких місць ліцензійного програмного забезпечення, а також появу нового класу загроз ‑ sms-блокерів, повідомляє «Укрінформ».

 

Атака черв'яка Stuxnet стала головною проблемою минулого року в сфері інформаційної безпеки. Це свідчить про те, що вірусні програми вийшли на якісно новий рівень. Деструктивна активність черв'яка виявилася націленою не на масове зараження користувачів, а на контроль над системами управління промисловими об'єктами. Також у 2010 році спостерігався підвищений інтерес до цифрових підписів із боку кіберзлочинців. Події показали, що зловмисник може отримати цифровий сертифікат цілком легальним шляхом, як звичайний розробник софтверних рішень.

 

Серйозною проблемою для користувачів із Росії та країн СНД минулого року стали sms-блокери. Ці шкідливі програми, що поширювалися кількома способами (у тому числі через популярні соціальні мережі й файлообмінні ресурси), блокували роботу операційної системи, вимагаючи відправити повідомлення на платний premium-номер для отримання «коду розблокування».

 

Минулорічний досвід показав, що мобільні пристрої потребують інформаційного захисту так само, як і персональні комп'ютери. Торік було виявлено перші шкідливі програми для iPhone та Android.

 

Також 2010-й увійшов в історію під знаком активізації боротьби не лише зі sms-блокерами, а й зі спамом, що одразу ж позначилося на обсягах небажаної кореспонденції. У результаті кількість спаму в поштовому трафіку в середньому за рік скоротилася на 3%, порівняно з попереднім періодом, і становила 82%.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду