В «Однокласниках» стартував проект проти дідівщини «Мене вбили в армії»

00:00,
3 Березня 2011
1476

В «Однокласниках» стартував проект проти дідівщини «Мене вбили в армії»

00:00,
3 Березня 2011
1476
В «Однокласниках» стартував проект проти дідівщини «Мене вбили в армії»
У мережі зареєстрували загиблих під час строкової служби юнаків.

Російський фонд «Право матери», що надає підтримку батькам загиблих під час служби солдат, розпочав проект «Мене вбили в армії», спрямований проти дідівщини та вбивств під час строкової служби, повідомляє «Вебпланета».

 

У рамках проекту в популярній серед росіян соціальній мережі «Однокласники» зареєстрували тридцять анкет загиблих під час служби солдат із реальними даними, історіями загибелі та фотографіями, позначеними чорною стрічкою. Всі історії розказані від першої особи, усі факти в них доведені та визнані судом. Інформація опублікована за згодою родичів загиблих.

 

 

За задумом організаторів, конкретика повинна подіяти на аудиторію значно сильніше, ніж абстрактні історії незнайомих людей: ті, хто шукає однокласників і друзів у мережі, побачать, що знайома їм людина загинула в армії у мирний час.

 

За підрахунками правозахисників, протягом двох десятиліть у російській армії з «мирних» причин загинули понад вісімдесят тисяч осіб.

 

Тим часом двоє військовослужбовців-«дідів» із Хабаровська, які познущались із молодшого товариша, зняли це на відео та виклали в інтернет, постануть перед судом за порушення статуту. Про це повідомив сайт Генеральної прокуратури Росії. Величезний резонанс, викликаний відеороликом, спонукнув правоохоронців до розслідування інциденту. Обвинувачені перебувають під вартою, а постраждалого переведуть на нове місце служби.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журнал Аркадия Бабченко
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду