Британці хочуть розкрутити російський аналог LinkedIn

00:00,
23 Травня 2011
1095

Британці хочуть розкрутити російський аналог LinkedIn

00:00,
23 Травня 2011
1095
Британці хочуть розкрутити російський аналог LinkedIn
«Профессионалы» - один із небагатьох подібних ресурсів у світі, що має міцні позиції на локальному ринку.

Нещодавній бомбовий успіх соціальної мережі професійних зв’язків LinkedIn, яка виявилась вартою понад чотирьох мільярдів доларів, надихає венчурних інвесторів вкладати в аналогічні ресурси на ізольованих ринках. Фонд прямих інвестицій Open Capital із Великої Британії придбав міноритарний пакет російської соцмережі «Профессионалы.ру» за два з половиною мільйони американських доларів, повідомляє Cnews.

 

Фонд був створений 2010 року німцем Фредериком  Гофманом та двома колишніми росіянами, Ігорем Шифриним та Андрієм Русаковим. Open Capital уже інвестував у низку компаній Росії, України та Казахстану. Гофман і Шифрин увійдуть до ради директорів компанії. За словами Гофмана, вибір на користь ділової соцмережі був пов’язаний із підвищенням інтересу інвесторів до цього сегменту ринку, а «Профессионалы» - один із небагатьох локальних ділових інтернет-проектів світу, що посідає сильні позиції у своїй країні.

 

Власне, Росія – один із відносно «аномальних» ринків, де місцеві проекти не лише гідно конкурують, але й перемагають всесвітніх гігантів на кшталт Facebook та LinkedIn.  «Профессионалы.ру» працює на російському ринку з літа 2008 року і має близько двох мільйонів зареєстрованих учасників. Тим часом LinkedIn – світовий лідер у цьому сегменті – має лише близько 500 тисяч користувачів у Росії, Білорусі та Україні.

 

2010 року міноритарну частку в проекті «Профессионалы» придбав британський підприємець-рекламіст Нік Локетт, одначе мажоритарними власниками залишаються менеджери-засновники проекту. Скільки сьогодні коштує соцмережа, інвестори не розголошують, але натякають, що це «двозначне число в мільйонах доларів».  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду