WordPress атакували, можливо – з політичних мотивів

00:00,
4 Березня 2011
1197

WordPress атакували, можливо – з політичних мотивів

00:00,
4 Березня 2011
1197
WordPress атакували, можливо – з політичних мотивів
DDoS-атака вразила три дата-центри компанії в США.

Один із популярніших безкоштовних сервісів хостингу блогів WordPress.comвідновився після найбільшої за всю історію його існування атаки типу  DDoS (Distributed Denial of Service), повідомив блог TechCrunch.

 

Засновник сервісу Метт Муленвег розказав блогу TechCrunch, що атака була надзвичайно потужною і призвела до зупинки обслуговування багатьох клієнтів. Наразі WordPressобслуговує 30 мільйонів користувачів та відповідає за нормальне функціонування біля 10% всіх сайтів сучасного інтернету.

 

Муленвег не повідомив про джерело атаки, що вразила три дата-центри компанії в США, але дав зрозуміти, що розглядається версія про її політичні мотиви. Акція, за його словами, могла бути спрямована проти одного з «не англомовних блогів». Незважаючи на те, що наслідки атаки практично ліквідовані, в компанії не виключають небезпеку її повторення найближчим часом.

 

DDoS-атаки – досить типовий спосіб змусити свого політичного опонента замовкнути, або ж припинити доступ читачів до певної важливої інформації. Технологія полягає у відправленні (як правило, автоматичному – за допомогою програм, часто встановлених на комп’ютерах без відома власника) величезної кількості запитів до сервера, що призводить до повного завантаження його ресурсів.

 

Останнім часом досить поширеними були добровільні DDoS-флешмоби, спрямовані, зокрема, проти урядових сайтів певних країн. Для участі в такій акції користувач повинен добровільно приєднатись до мережі комп’ютерів, що надсилають запити до певного сервера. Зокрема, подібні акції влаштовували прибічники сайту WikiLeaks.

 

В Україні жертвами DDoS-атак у різний час були сайт 5 каналу, ProUA, сайт Віктора Януковича, ОРД, «Майдан» і сайт Української гельсінської спілки тощо.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
malo.by
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду