Facebook обійшла Twitter у боротьбі з фейковими новинами — дослідження

Facebook обійшла Twitter у боротьбі з фейковими новинами — дослідження

12:57,
17 Вересня 2018
2210

Facebook обійшла Twitter у боротьбі з фейковими новинами — дослідження

12:57,
17 Вересня 2018
2210
Facebook обійшла Twitter у боротьбі з фейковими новинами — дослідження
Facebook обійшла Twitter у боротьбі з фейковими новинами — дослідження
Автори:
Нове дослідження від працівників Стенфордського і Нью-Йоркського університетів показало значне падіння поширення фейкових новин у соціальній мережі Facebook після 2016 року.

The Verge розповідає про нове дослідження під назвою «Тенденції розповсюдження дезінформації у соціальних мережах». Науковці з Стенфордського і Нью-Йоркського університетів аналізували, яке охоплення мали пости, що публікували у Facebook та Twitter сайти фейкових новин з січня 2015 по липень 2018 року.

«Взаємодії з цими публікаціями від сайтів фейкових новин на Facebook і Twitter активно зростали до кінця 2016 року. Після цього взаємодія різко знизилася на Facebook, але у Twitter вона продовжувала зростати. У Facebook взаємодія з фейками зменшилася приблизно на 60 %. Такого падіння не було для інших новинних сайтів, порталів бізнесу чи культури, де взаємодія протягом цього періоду була відносно стабільною в обох соціальних платформах як до, так і після виборів [президента США]», — йдеться у описі дослідження.

Автори зробили список із 570 сайтів, що ґрунтувався на переліках ресурсів фейкових новин від таких фактчекінгових організацій, як PolitiFact та FactCheck. Дослідження фокусувалося на тих порталах, які функціонують довгий час та є найбільшими розповсюджувачами дезінформації.

Як помітили дослідники, сайти фейкових новин постійно змінюють свої домени, щоб уникнути ідентифікації та мати можливість й далі вводити людей в оману. Обидві соціальні мережі працюють над тим, щоб зменшити вплив цих порталів, утім результати їхньої роботи різні.

У Twitter пости з фейковими новинами набирали від 4 до 6 мільйонів реакцій на місяць. Така тенденція залишилася і після виборів 2016 року. Натомість у Facebook після виборів президента США реакції на фальшиві повідомлення значно скоротилися: з 200 мільйонів (подібно до новин із правдивим вмістом) до 70 мільйонів.

Раніше Facebook повідомляв, що блокуватиме рекламу фейкових новин. Також соціальна мережа значно зменшуватиме покази таких постів, якщо фактчекінгові організації, з якими вона співпрацює, вкажуть, що інформація у публікації є неправдивою.

MediaSapiens також писав про новий алгоритм «Розетта» у Facebook, який вона використовуватиме для блокування образливих мемів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
/edge.alluremedia.com.au
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду