В Україні презентували бренд цифрової держави — «Дія»

В Україні презентували бренд цифрової держави — «Дія»

15:31,
27 Вересня 2019
11168

В Україні презентували бренд цифрової держави — «Дія»

15:31,
27 Вересня 2019
11168
В Україні презентували бренд цифрової держави — «Дія»
В Україні презентували бренд цифрової держави — «Дія»
Автори:
У єдиному електронному вікні збираються об'єднати всі послуги, які надає держава громадянам і бізнесу.

27 вересня у Запоріжжі на International IT Forum 2019 віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та розробник бренду Андрій Федорів презентували бренд цифрової держави — «Дія».

Про це Андрій Федорів оголосив на своїй сторінці у фейсбуці. Також цю подію анонсували на сайті Кабінету міністрів України.

Про те, що в Україні невдовзі презентують бренд цифрової держави, стало відомо у серпні цього року.

«Пишаюся, що FEDORIV AGENCY спільно зі Spiilka Design Büro стали частиною цього найважливішого для України проєкту — «держава в смартфоні» і приєдналися до великої команди, яка об'єднує фахівців з різних сфер, держави і бізнесу», — написав Андрій Федорів.

За його словами, «Дія» — це і додаток, і сайт, які об'єднають у єдиному електронному вікні всі послуги, які надає держава громадянам і бізнесу.

«Дія» зможе максимально спростити і прискорити будь-яку взаємодію людини з державою, зробивши максимум процесів електронними та автоматичними, щоб чиновник особисто взагалі не впливав на термін отримання довідки або видачу дозволу», — пояснив він ідею проєкту.

Роль FEDORIV AGENCY у проєкті, каже він, полягала не тільки в розробці позиціонування, імені, дизайну, шрифтів, інтерфейсів і комунікаційних рішень. Окрім цього, вони виступили також «адвокатом споживача», аби спрощувати і скорочувати процеси отримання послуг від держави.

Відео: Фейсбук/Андрій Федорів

«Як приклад, за допомогою «наївних запитань» і здорового глузду кількість полів для заповнення при реєстрації ФОП онлайн вдалося скоротити з 58 до 12», — додав розробник.

Додаток, сайт і перші сервіси стануть доступні онлайн у найближчі місяці, обіцяє Федорів. При цьому на роботу фахівців не витрачали державних коштів, адже проєкт фінансували міжнародні донори.

Тих, хто хотів би стати одним з тестувальників бета-версії або першими дізнатися про новини проєкту, Федорів закликав заходити на сайт plan.diia.gov.ua.

Нагадаємо, «Детектор Медіа» раніше записав головні тези виступу Михайла Федорова про те, як команда Зеленського збирається створити «державу в смартфоні».

Також стало відомо, що Дмитро Дубілет збирається скоротити кількість документів про обробку персональних даних.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду