Уряд хоче провести електронний перепис населення вже цього року

Уряд хоче провести електронний перепис населення вже цього року

11:37,
28 Листопада 2019
2593

Уряд хоче провести електронний перепис населення вже цього року

11:37,
28 Листопада 2019
2593
Уряд хоче провести електронний перепис населення вже цього року
Уряд хоче провести електронний перепис населення вже цього року
Автори:
У Кабміні вирішили провести так званий електронний перепис населення із застосуванням даних мобільних операторів та соціологічних досліджень.

Кабінет Міністрів України вирішив провести так званий електронний перепис населення за допомогою даних мобільних операторів та соціологічних досліджень. Це дозволить зекономити 2-3 мільярди гривень, сподіваються урядовці.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет«Ми вирішили провести т.зв. електронний перепис», — повідомив посадовець.

Для цього  зберуть анонімну інформацію у мобільних операторів про кількість користувачів та їх розташування та дані з реєстрів про дітей (РАЦСи) і пенсіонерів (Пенсійний Фонд): «Ці групи мають менше проникнення мобільних телефонів», — пояснив Дубілет.

В Україні проведуть «калібруючі» соціологічні опитування. Уточнять, скільки сім-карт припадає в середньому на одного українця в різних групах. Отримані в результаті таких дій дані вставлять у математичну модель.

«У підсумку ми отримуємо досить точну модель того, скільки людей мешкає в яких населених пунктах. Ці дані будуть, можливо, більш точними, ніж від традиційного перепису, оскільки далеко не всі українці відкривають двері тим, хто проводить опитування», – зазначив міністр.

«Я мав під сотню зустрічей і дзвінків з різними потенційними користувачами. Я провів інтерв’ю з міністрами, директорами департаментів, представниками регіонів, соціологами. У результаті я умовно розбив усі запити потенційних замовників на два типии», — пояснив він.

Тип 1. Близько 90% запитів — це інформація про те, в яких населених пунктах мешкає скільки людей, а також їхні стать та вік. Тип 2. Спеціалізована інформація про склад сім'ї, житло, етно-національність тощо.

«Важливо, що більшість запитів першого типу були терміновими. Зараз уряд робить генеральний план інфраструктури країни (дороги, опорні школи, лікарні) — і більшість міністерств сказали, що не можуть чекати кінця наступного року», – розповів він.

Дубілет додав, що з цих причин у держбюджеті на 2020 рік було знижено розмір коштів на перепису з 3,4 млрд грн до 1,4 млрд.

«А якщо все піде, як заплановано, думаю, потім ми зможемо заощадити ще під 1 млрд. Заощаджені гроші пішли на медицину та інші важливі програми», — висловив сподівання міністр. Результати дослідження в Кабміні планують оприлюднити вже цього року.

Нагадаємо, раніше в Уряді повідомили, що хочуть перевести трудові книжки в електронний формат.

Також провести перепис населення за допомогою смартфонів ще за минулого складу уряду пропонував Степан Кубів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
facebook.com/Дмитро Дубілет
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду