На тестування мобільного додатку «Дія» записалися понад 58 тис українців

На тестування мобільного додатку «Дія» записалися понад 58 тис українців

17:23,
17 Грудня 2019
5185

На тестування мобільного додатку «Дія» записалися понад 58 тис українців

17:23,
17 Грудня 2019
5185
На тестування мобільного додатку «Дія» записалися понад 58 тис українців
На тестування мобільного додатку «Дія» записалися понад 58 тис українців
Автори:
Відібрані учасники почали отримувати індивідуальні листи на електронну адресу з посиланням для доступу. Після встановлення додатку та здійснення ідентифікації водії матимуть доступ до своїх цифрових документів – водійського посвідчення та техпаспорта. Вони вже зможуть користуватися ними в повсякденному житті, каже міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У вівторок, 16 грудня, розпочався період бета-тестування мобільного додатку «Дія». 11 грудня у Міністерстві цифрової трансформації оголосили про набір тестувальників. Про це повідомляють у пресслужбі відомства.

Протягом п’яти днів кожен бажаючий міг подати заявку, аби першим отримати доступ до двох послуг застосунку і мати доступ зі смартфонів до цифрового посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

«На наш заклик відгукнулося 58 тис. українців. Кожен, хто відповідає технічним критеріям участі в тестуванні, отримає лист-запрошення», – заявив віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Коли розглядали заявки і відбирали учасників, основним критерієм було дотримання усіх умов – наявність і водійських прав, і техпаспорту, а також можливість пройти ідентифікацію через BankID у додатках Приват24 або Monoвank, уточнюють у Мінцифри.

Невдовзі до застосунку долучиться система електронної ідентифікації НБУ, до якої підключено низку великих банків України, приміром, Ощадбанк та ПУМБ.

«Відібрані учасники почали отримувати індивідуальні листи на електронну адресу з посиланням для доступу. Після встановлення додатку та здійснення ідентифікації водії матимуть доступ до своїх цифрових документів – водійського посвідчення та техпаспорта. Вони вже зможуть користуватися ними в повсякденному житті», – додав Михайло Федоров.

У Міністерстві цифрової трансформації уточнили, що верифікація документів співробітниками поліції буде відбуватися за допомогою QR-коду. Для цього використовуватимуть смартфони або спеціальні гаджети. Коли  ж у поліції відмовлятимуться визнавати документи у смартфоні та вимагатимуть пластикові, водіям необхідно звернутися на гарячу лінію поліції: 0-800-50-02-02.

Період тестування триватиме впродовж місяця. Протягом цього часу команда розробників аналізуватиме відгуки, аби виправити усі недоліки застосунку.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що при Мінцифри з'явиться Офіс реформ у сфері кібербезпеки.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Міністерство цифрової трансформації України
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду