Речниця Держдепартаменту США відмовилася відповісти журналістці з РФ

Речниця Держдепартаменту США відмовилася відповісти журналістці з РФ

14:43,
2 Березня 2018
2220

Речниця Держдепартаменту США відмовилася відповісти журналістці з РФ

14:43,
2 Березня 2018
2220
Речниця Держдепартаменту США відмовилася відповісти журналістці з РФ
Речниця Держдепартаменту США відмовилася відповісти журналістці з РФ
Автори:
1 березня речниця Держдепартаменту США Гедер Науерт (Heather Nauert) не стала відповідати на запитання журналістки з Росії і висловила свою думку щодо російських ЗМІ.

Як повідомляє «Радіо Свобода», це сталося на щоденному брифінгу відомства.

Мова йшла про показану того ж дня під час виступу президента Росії Володимира Путіна анімацію застосування російських ядерних ракет.

Спершу пані Науерт відповіла на запитання власкора державного російського телебачення ВДТРК Олександра Христенка щодо можливості продовження співпраці з Москвою в «глобальних питаннях безпеки».

«Зрозуміло, що було сумно спостерігати за відеоанімацією, яка зображає ядерний напад на Сполучені Штати. Ми, безумовно, не отримали задоволення від цього. Ми не вважаємо це поведінкою відповідального гравця на міжнародній арені», – сказала Гедер Науерт.

У розмову втрутилася журналістка з Росії, яка не назвалася. Вона сказала, що нібито кадри, показані під час виступу Володимира Путіна, не зображують напад на США.

На це речниця Держдепартаменту відповіла, що сказала достатньо на цю тему й прагне вислухати інші запитання. Журналістка з Росії заявила, що вона не представляє офіційну позицію своєї країни.

«Справді? – запитала Науерт. – Ми знаємо, що RT та інші російські новинні чи так звані новинні організації фінансовані й керовані російським урядом».

Після цього речниця Держдепартаменту перейшла до відповіді на запитання іншого журналіста.

Спілкування Гедер Науерт з російськими журналістами розпочинається на 21-й хвилині 40-й секунді офіційного відео з брифінгу.

1 березня у своєму посланні Федеральним зборам президент Росії Володимир Путін заявив, що у Росії розроблена малогабаритна надпотужна ядерна енергоустановка для крилатої ракети, яка буде невразливою для систем протиракетної оборони. Ракетам була присвячена майже половина виступу російського президента. Він заявив, що США відмовлялися вести з Москвою переговори про протиракетну оборону.

Як писав MediaSapiens, у листопаді влада США змусила зареєструватися в якості іноземного агента російський державний канал RT, а згодом і Sputnik. Реєстрація не припинила функціонування організацій у США, але вимагає від них регулярного подання документів, в яких мають бути вказані надходження коштів від іноземних держав та пов'язані з ними контакти в США. Також весь медіаконтент після реєстрації позначається як такий, що створений під впливом та за фінансування російського уряду. 

Раніше, у січні 2017 року, RT America була згадана в доповіді спецслужб США щодо впливу Росії на президентські вибори 2016 року. Автори доповіді назвали RT у «державною пропагандистською машиною», яка «позиціонувала себе як американський канал і свідомо намагалася затушувати будь-які юридичні зв'язки з російським урядом».

15 листопада 2017 року у відповідь до кроку США щодо RT та Sputnik, російська Держдума схвалила поправки до закону «Про засоби масової інформації», згідно з якими окремі медіа можуть бути визнані іноземними агентами Міністерством юстиції Росії. Пізніше міністерство оголосило, що це «Голос Америки» та проекти «Радіо Свободна Європа / Радіо Свобода». Згодом Держдума РФ прийняла у першому читанні законопроект, який дозволить визнавати фізичних осіб «іноземними агентами».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду