США розсекретять документи про теракти 11 вересня

США розсекретять документи про теракти 11 вересня

17:09,
26 Квітня 2016
2086

США розсекретять документи про теракти 11 вересня

17:09,
26 Квітня 2016
2086
США розсекретять документи про теракти 11 вересня
США розсекретять документи про теракти 11 вересня
Автори:
Сполучені Штати збираються розсекретити документи про теракти 11 вересня 2001 року до літа 2016.

Про це журналістам повідомив директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер, пише The New York Times.

За його словами, до червня гриф «таємно» мають зняти з 28 аркушів документів. 

Оприлюднити документи вимагали родичі загиблих у результаті терактів та юристи. 

Декілька членів Конгресу приєдналися до ініціативи з огляду на обговорювану інформацію про роль Саудівської Аравії у підготовці атаки. 

Деякі чиновники вважають, що у засекречених документах може йти мова про підтримку, яку терористам надавала Саудівська Аравія. 

Унаслідок теракту 11 вересня 2001 року загинули майже три тисячі людей. Відповідальність за напад майже зразу поклали на «Аль-Каїду». З 19 виконавців теракту 15 людей були громадянинами Саудівської Аравії. 

Про зміст секретних документів відомо зі свідчень людей, яким вдалося з ними ознайомитися. Вони стверджували, зокрема, що в документах містяться відомості про причетність до терактів декількох громадян Саудівської Аравії, а також зареєстрованих у королівсті юридичних осіб. 

Минулого року Associated Press вирішила викласти мільйон хвилин історичних новин на два YouTube-канали. Колекція з-понад 550 тисяч оцифрованих відео-історій датується діапазоном від 1895 року і до сьогодення. Як стверджують, це найбільше за обсягами завантаження новин історичного змісту на відеоплатформи для обміну, яке коли-небудь було. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
24tv.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду