На підтримку автора скетчу про Ердогана зібрано більше 100 000 підписів

На підтримку автора скетчу про Ердогана зібрано більше 100 000 підписів

17:00,
12 Квітня 2016
2310

На підтримку автора скетчу про Ердогана зібрано більше 100 000 підписів

17:00,
12 Квітня 2016
2310
На підтримку автора скетчу про Ердогана зібрано більше 100 000 підписів
На підтримку автора скетчу про Ердогана зібрано більше 100 000 підписів
Автори:
На підтримку автора скетчу про президента Туреччини, телеведучого каналу ZDF Яна Бемермана, за 36 годин було зібрано більш як 100 000 підписів.

Станом на вівторок, кількість підписів під петицією на сайті Change.org становила більш як 102 тисячі, повідомляє Deutsche Welle.

«Ображені почуття пана Ердогана не повинні впливати на свободу преси в Німеччині», - йдеться в петиції.

Зазначається, що підписанти документа закликають дати зрозуміти Ердогану, що в Німеччині існує свобода слова, навіть у тих випадках, коли думка людей не співпадає зі змістом медіа.

Як повідомляв Укрінформ, тоді як офіційний Берлін всіляко намагається налагодити відносини з Анкарою, вважаючи її ключовим партнером ЄС у вирішенні кризи біженців, сатирична пісня на турецького лідера в німецькій комічній телепрограмі призвела до скандалу між двома країнами.

Скетч Яна Бьомермана про Реджепа Таїпа Ердогана вийшов на каналі ZDF 31 березня у рамках програми extra3, пізніше програму прибрали з медіатеки телеканалу. 

6 квітня стало відомо, що прокуратура Майнца почала попереднє розслідування щодо Бьомермана. Близько 20 жителів Німеччини звернулися до відомства з вимогою притягти ведучого до відповідальності за образу держорганів та офіційних представників іноземної держави. 

Уряд Туреччини розраховує на кримінальне переслідування Яна Бьомермана через його скетч, йдеться в заяві Анкари, яку 10 квітня було передано до МЗС ФРН. Офіційний представник уряду ФРН Штефан Зайберт заявляв, що Німеччина розгляне прохання Туреччини про кримінальну відповідальність телеведучого за відео. У прокуратурі Майнцу 11 квітня повідомили, що Ердоган подав заяву на Бьомермана. Заяву розглянуть, відзначили у відомтві. 

Телеканал NDR створив двохвилинну відеонарізку з кадрів, на яких фігурує Ердоган, під супровід пісні з назвою «Эрдоги, Эрдого, Эрдоган». У тексті пісні, зокрема, висміюється бажання президента Туреччини жити на широку ногу, а також напади на журналістів у країні. «Журналіст, який пише щось, що не подобається Ердогану, вже завтра опиняється за решіткою», - йдеться в пісні. Відеоролик на Youtube набрав майже 7 000 000 переглядів. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Ян Бьомерман, Deutsche Welle
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду