У Туреччині припинили мовлення 13 опозиційних каналів та радіо

У Туреччині припинили мовлення 13 опозиційних каналів та радіо

15:01,
20 Листопада 2015
4758

У Туреччині припинили мовлення 13 опозиційних каналів та радіо

15:01,
20 Листопада 2015
4758
У Туреччині припинили мовлення 13 опозиційних каналів та радіо
У Туреччині припинили мовлення 13 опозиційних каналів та радіо
Автори:
13 листопада опівночі від мовлення через супутник Turksat був відсторонений медіа-холдинг Samanyolu разом з 13 каналами та радіо, які до нього відносяться.

Ще раніше від платформи мовлення відсторонили канали Digiturk, Tivibu, Teledunya, Кабельне TБ. 

Радник Президента Туреччини Мустафа Варанк 2 лютого 2015 року на державному каналі ТРТ Новини у «Спеціальному випуску президента» сказав, що з супутника Turksat будуть видалені всі канали, що не подобаються президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану. 

Без жодного правового обгрунтування від супутникового мовлення відсторонили Samanyolu TV, Mehtap TV, Ebru TV, Yumurcak (Малюк) TV, Mehtap TV, MC TV, Мир TV, Tuna Shopping TV, Irmak TV, Samanyolu TV Türkiye, MC EU TV, Burç FM, Радіо Mehtap, Радіо Dünya, Радио Berfin, Радио Cihan. 

Договір про телемовлення каналів групи Samanyolu через Turksat був підписаний до 2024 року.

Samanyolu повідомив, що буде оскаржувати це рішення і в турецьких судах, і в міжнародному суді. 

Співробітники каналу Samanyolu повідомили, що будуть мовити через супутник Hotbird, Глобус TV, а також на інтернет-сторінці Kure TV (www.kure.tv).

Нагадуємо, що на початку листопада турецька поліція заарештувала двох редакторів журналу Nokta, який критикував владу. Нині електронна версія журналу в інтернеті недоступна.

Опоненти звинуватили владу Туреччини у тиску на свободу слова. 27 жовтня у Туреччині вже відбувся рейд на офіс медіагрупи, яка критикує політику Ердогана, а також спроби турецької влади закрити два телеканали.

Також 2 листопада ОБСЄ і ПАРЄ в опублікованій спільній доповіді розкритикували перемогу правлячої в Туреччині Партії справедливості і розвитку, критикуючи її також і за утиски ЗМІ. Представники міжнародних організацій з дотримання свободи ЗМІ заявили про різке погіршення ситуації зі свободою слова у Туреччині, називаючи її катастрофічною.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
svitovyd.info/
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду