Президент Туреччини все активніше виступає проти інтернету

Президент Туреччини все активніше виступає проти інтернету

00:00,
6 Жовтня 2014
1760

Президент Туреччини все активніше виступає проти інтернету

00:00,
6 Жовтня 2014
1760
Президент Туреччини все активніше виступає проти інтернету
Президент Туреччини все активніше виступає проти інтернету
Реджеп Таїп Ердоган, нещодавно обраний президентом Туреччини, все активніше відмежовується від інтернету. Днями він заявив, що онлайн-спілкування є небезпечним, оскільки всесвітня павутина використовується терористами для вербування.

Минулого тижня, відповідаючи на запитання Комітету захисту журналістів (CPJ) в Міжнародному інституті преси в Анкарі, турецький президент виправдовував політику онлайн-цензури, повідомляє Newsweek.

«Я щодня стаю все більшим противником інтернету», - сказав Ердоган. Свою думку він пояснив тим, що всесвітня мережа використовується терористичними групами, на зразок ISIS, для вербування. Політик вважає, що Туреччина у цьому процесі нині є головним майданчиком для «Ісламської держави».

Ердоган виступає за жорстке регулювання інтернету. Він декларує, що такі заходи сприятимуть «безпеці та свободі» онлайн-медіа. Водночас під час зустрічі з представниками Комітету захисту журналістів заявив, що «медіа не повинні мати влади ображати».

Минулого місяця правозахисна організація Human Right’s Watch у своєму звіті висловила стурбованість цензурою, яку здійснює Ердоган і назвала такі заходи «драконівськими» та «непрозорими».

За час правління Реджепа Таїпа Ердогана Туреччина поступово втрачає позиції у питанні свободи слова. Згідно з рейтингом «Репортерів без кордонів» вона посіла 154 місце серед 180 країн за рівнем свободи медіа.

21 березня влада Туреччини заблокувала доступ до Twitter по всій території країни. Це відбулося через кілька годин після того, як тоді ще прем’єр-міністр Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи на мітингу, пригрозив знищити цю соціальну мережу. 27 березня заблокували також відеохостинг YouTube.

Таким заявам глави турецького уряду передувала низка корупційних скандалів, інформація про які активно поширювалася в інтернеті.

Крім того, Ердоган пропонував зобов’язати Twitter та Facebook платити податки до турецького бюджету, назважаючи на те, що компанії не мають представництв у цій країні.

Нагадаємо також, що напередодні турецького письменника та відомого журналіста Ерола Йорзкорая (Erol Özkoray) засудили до 11 місяців і 20 днів позбавлення волі умовно у зв'язку із публікацією у його книзі зображень графіті із гаслами проти Ердогана.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
aktifhaber.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду