Нацрада визначилася, що робити при продовженні ліцензій із зони АТО

Нацрада визначилася, що робити при продовженні ліцензій із зони АТО

16:02,
28 Січня 2016
2767

Нацрада визначилася, що робити при продовженні ліцензій із зони АТО

16:02,
28 Січня 2016
2767
Нацрада визначилася, що робити при продовженні ліцензій із зони АТО
Нацрада визначилася, що робити при продовженні ліцензій із зони АТО
Автори:
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначилася, як їй діяти з ліцензіями зареєстрованих у зоні проведення антитерористичної операції мовників, строк дії яких завершується.

При розгляді таких питань Нацради посилається на статтю 5 закону «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції», згідно з якою «ліцензії та документи дозвільного характеру, видані суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на території проведення антитерористичної операції, строк дії яких закінчився у період її проведення, вважаються такими, що продовжили свою дію на період проведення антитерористичної операції».

Таким чином, у ліцензіатів із зони АТО, які не подали чи не встигли подати заяви на продовження, строк дії ліцензії автоматично продовжується на період проведення АТО. А щодо мовників, які подають заяви на продовження ліцензії, Нацрада приймає рішення відкласти розгляд їхніх заяв і повернутися до їх розгляду після закінчення АТО.

Зокрема, 24 грудня 2015 року Нацрада відклала до завершення АТО розгляд питань про продовження ліцензій ТОВ «Телерадіокомпанія “Акцент”» з міста Лисичанська Луганської області і ТОВ «Телевізійна компанія “Орбіта”» з міста Красноармійська Донецької області.

28 січня Нацрада відклала до завершення АТО розгляд питань про продовження ліцензій ТОВ «Радіокомпанія “Лавенсарі”» з міста Маріуполя Донецької області (радіостанція ретранслює «Русское радио – Україна») і ТОВ «Телерадіокомпанія “Донецька хвиля”» з міста Донецька. Остання компанія – це радіостанція, яка за ліцензією має позивний «Мега-радіо», а серед її власників – колишній нардеп-регіонал Артем Щербань і колишні гравці команди КВН Донецького політехнічного інституту Сергій Сівохо, Федір Гапоненко, Едуард Домрес. За даними Нацради мовлення радіостанції контролюють бойовики, а керівництво радіокомпанії виїхало з Донецька. За даними деяких донецьких сайтів, на частоті «Мега-радіо» (100,5 МГц) нині мовить російське радіо «Спутник» (колишній «Голос России»).

Під дію статті 5 закону «Про тимчасові заходи на період проведення АТО» потрапляють ліцензіати з населених пунктів, на території яких здійснювалася АТО. Перелік цих населених пунктів затверджено урядовим розпорядженням № 1275-р від 2.12.2015.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду