У Росії з 1 вересня запроваджують позначки для «дорослих» телепрограм

00:00,
2 Серпня 2012
1521

У Росії з 1 вересня запроваджують позначки для «дорослих» телепрограм

00:00,
2 Серпня 2012
1521
У Росії з 1 вересня запроваджують позначки для «дорослих» телепрограм
Російський Мінкомзв’язку розробив вимоги до знаку для такого контенту, пишуть «Известия».

У розроблених міністерством вимогах (відповідно до закону «Про захист дітей від інформації, що шкодить їхньому здоров’ю та розвитку»), встановлено, що спеціальна позначка, котра попереджатиме про наявність шкідливого для дітей контенту, повинна з’являтися на початку трансляції програми, і під час кожного продовження трансляції після рекламної паузи.

Така позначка повинна демонструватися протягом не менше ніж 8 секунд.

У систему позначок включено символи «6+», «12+», «16+» – для дітей старше 6, 12 та 16 років відповідно. Виключно доросла телепродукція маркуватиметься символом «18+».

Позначка повинна відображатися чітко, вона не повинна повністю або частково накладатися на логотип каналу, субтитри та інші екранні написи.

Які позначки ставити на свої програми – вирішуватиме сам канал. Однак якщо канал демонструє програму стороннього виробника – він повинен вказати ту позначку, котра зазначається у прокатному посвідченні продукту.

При цьому у розроблених вимогах є виключення – для програм, що транслюються у прямому ефірі. Такі програми можна демонструвати без позначки обмеження для перегляду дітьми.

Позначки вікового обмеження з’являться у ефірі російських каналів з 1 вересня.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
eHow
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду