Російські ЗМІ штрафуватимуть за публікацію даних дітей-жертв злочинів

00:00,
8 Квітня 2013
1080

Російські ЗМІ штрафуватимуть за публікацію даних дітей-жертв злочинів

00:00,
8 Квітня 2013
1080
Російські ЗМІ штрафуватимуть за публікацію даних дітей-жертв злочинів
Держдума РФ ухвалила поправки до закону про ЗМІ, якими забороняється розповсюджувати у засобах масової інформації та інтернеті дані неповнолітніх, котрі стали жертвами злочинів, повідомляє РІА «Новости».

Відповідно до внесених поправок забороняється публікувати фото дитини, а також аудіо- та відеозаписи, де вона фігурує. Також забороняється оприлюднювати дані, які можуть допомогти ідентифікувати дитину, зокрема, дані про місце злочину або місце проживання чи навчання дитини.

 

Виключенням, згідно із законом, є випадки, коли розповсюдження подібної інформації необхідне для захисту прав дитини. Але і в цьому випадку редакція повинна отримати дозвіл батьків, або самого підлітка, якщо йому вже виповнилося 14 років.

 

Покарання за порушення закону передбачає штрафні санкції: для громадян порушення каратиметься штрафом від 3 тис. до 5 тис. російських рублів, для посадових осіб – від 30 тис. до 50 тис. рублів, для юридичних осіб сума штрафу – від 400 тис. до 1 млн. рублів.

 

У якості додаткових санкцій передбачено вилучення носія інформації.

 

Як відзначає Lenta.Ru, ініціаторами внесення поправок виступили депутати Держдуми РФ., які вважають, що публікація подібних даних може призвести до травмування дитячої психіки. Законопроект було ухвалено Держдумою 22 березня і через п’ять днів його ухвалили у Раді Федерації.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
©Анатолій Мальцев, Еtoday.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду