В Україні вийде друком книга для дітей про безпечну поведінку в мережі

В Україні вийде друком книга для дітей про безпечну поведінку в мережі

15:25,
9 Червня 2020
3798

В Україні вийде друком книга для дітей про безпечну поведінку в мережі

15:25,
9 Червня 2020
3798
В Україні вийде друком книга для дітей про безпечну поведінку в мережі
В Україні вийде друком книга для дітей про безпечну поведінку в мережі
Автори:
Видавництво #книголав представить новинку для дітей про те, як безпечно користуватись інтернетом.

Про це йдеться у пресрелізі від видавництва, отриманму MediaSapines. Книга матиме назву «Життя онлайн. Як уберегтися від кібербулінгу, вірусів та інших халеп в інтернеті».

У книзі буде низка практичних порад, як створювати сторінки у соцмережах, будуть там і правила поведінки з інформацією, приватними даними, взаємодії з користувачами й дотримання авторського права.

Крім того, у книжці є інформація та корисні підказки щодо секстингу, кібербулінгу та інтернет-шахрайства. Розуміючи, як працює інтернет та як його можна використовувати, щоб нашкодити іншим, дитина зможе захистити свої дані в мережі та дізнатися, куди можна звернутися по допомогу.

«Книжка «Життя онлайн. Як уберегтися від кібербулінгу, вірусів та інших халеп в інтернеті» має бути настільною в кожній родині, де ростуть майбутні інтернет-користувачі. Цифровий світ не стоїть на місці і має свої недоліки. Аби уникнути неприємних та навіть травматичних інцидентів, батькам варто спостерігати за історією пошуків дитини та розповідати їм про можливі небезпеки. А ще краще — дати їм посібник, який детально пояснить, як захистити себе в інтернеті», — коментує Світлана Павелецька, співзасновниця видавництва.

Саме тому першими читачами книжки «Життя онлайн…» стали заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан та засновниця інформаційно-освітнього проєкту #Stop_sexтинг Анастасія Дьякова.

В Україні популяризацією цифрової грамотності займається Міністерство цифрової трансформації. Сьогодні вони активно досліджують і питання захисту дітей у мережі.

Поява книжки для дітей «Життя онлайн. Як уберегтися від кібербулінгу, вірусів та інших халеп в інтернеті» стане якісним доповненням до ініціатив та проектів, які вже займаються кібербезпекою дітей. Видання знадобиться і дітям, і батькам, які хочуть знати, як правильно пояснити дитині правила поведінки в мережі.

Книга буде наявна у продажу у червні та уже доступна для передзамовлення. Видання з'явиться за підтримки Креативної міжнародної дитячої школи (КМДШ).

Нагадаємо, у травні цього року Мінцифри записало для школярів освітній серіал про соціальні мережі.

Також Мінцифри створило освітній серіал про відкриті дані для бізнесу.

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду