У зашифрованих месенджерах продають дитяче порно — розслідування BBC

У зашифрованих месенджерах продають дитяче порно — розслідування BBC

17:21,
19 Лютого 2019
19250

У зашифрованих месенджерах продають дитяче порно — розслідування BBC

17:21,
19 Лютого 2019
19250
У зашифрованих месенджерах продають дитяче порно — розслідування BBC
У зашифрованих месенджерах продають дитяче порно — розслідування BBC
Зображення сексуального насильства над дітьми розповсюджуються в зашифрованих месенджерах Telegram і Discord.

Безкоштовні шифровані додатки для обміну повідомленнями Telegram і Discord опинилися у центрі скандалу. Ці месенджери мають як відкриту, так і приховану сторону — і зловмисники користуються цим для розповсюдження заборонених матеріалів, пише BBC. Серед них — групи з продажу наркотиків, вкрадених фінансових даних та дитячої порнографії,

Зловмисники використовували і Telegram, і Discord, аби надати користувачам  доступ до матеріалів з дитячою порнографією та знущаннями над дітьми. Посилання на такі групи у Telegram знаходилися у коментарях під відео на YouTube. Коментарі містили кодові слова, які користувач міг вільно вбити у пошуковик та отримати посилання на заборонений контент прямо з пошукової видачі. Після натискання на лінк користувач переходив у закритий чат чи канал. І хоча “публічна” сторона цього каналу була формально доступна в Інтернеті, після переходу в чат чи групу дані ставали зашифрованими.

Дослідники підтвердили, що принаймні одна з викритих груп містила сотні непристойних зображень дітей.

У YouTube заявили, що компанія рішуче блокує будь-які згадування подібного контенту на своїй платформі та вкладає кошти у технології для вирішення цієї проблеми. Представник Telegram заявив, що компанія обробляє відгуки користувачів та проводить «попереджувальні пошуки» для захисту платформи від подібних матеріалів та пропаганди тероризму.

Розслідування ВВС показало, що зловмисники також використовують додаток Discord. Автори виявили низку групових чатів, які позиціонували себе як постачальники дитячого контенту для аудиторії від 13 до 17 років. Насправді ж метою шахраїв було переконати дітей надсилати у ці чати свої інтимні фото.

Аріель Ейнхорен (Ariel Ainhoren), керівник відділу досліджень в охоронній фірмі IntSights, розповів про торгівлю такими фотографіями. “Один зі зловмисників пропонував гігабайти порно для педофілів за гроші. 9 гігабайт за $50, 50 гігабайт за $500 , і 2,2 терабайта за ціною близько $2500”, — говорить Ейнхорен.

Представники Discord відповіли, що кількість таких порушень становить невеликий відсоток від всього трафіку додатку, і команда розробників працює над його мінімізацією.

Повне розслідування BBC можна буде послухати на сайті BBC Radio 4 після 20:00.

Нагадуємо, що нещодавно у скандал з дитячим порно потрапила і Facebook. У Данії близько тисячі людей звинувачуються у обміні педофільськими матеріалами у цій соціальній мережі.


ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
AppleInsider
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду