Російські телеканали дезінформують про те, що солдат під Волновахою розстріляли «бойовики Коломойського»

00:00,
27 Травня 2014
1409

Російські телеканали дезінформують про те, що солдат під Волновахою розстріляли «бойовики Коломойського»

00:00,
27 Травня 2014
1409
Російські телеканали дезінформують про те, що солдат під Волновахою розстріляли «бойовики Коломойського»
Низка російських телеканалів повідомила про те, що вранці 22 травня на українських солдат під Волновахою через відмову стріляти по мирному населенню нібито напали бойовики, найняті Ігорем Коломойським. Сюжети про напад показали на «Первом канале», каналах «Россия 1» «Россия 24», ТВЦ та LifeNews. 

Свідченням причетності Коломойського, як стверджують російські журналісти, є інкасаторські машини «ПриватБанку», на яких приїхала частина бойовиків. «За даними співрозмовника, це була каральна операція на замовлення олігарха Ігоря Коломойського – власника «Приватбанку», - повідомляє LifeNews з посиланням на анонімне джерело в міліції Волноваського району.

Втім, 22 травня «ПриватБанк» повідомив, що бойовики у Донецькій та Луганській області викрали 15 інкасаторських машин: «Сьогодні в регіоні не працює жоден фірмовий інкасаторський автомобіль банку, практично весь парк наших машин викрали бойовики». У банку не виключають, що саме ці машини терористи використовували для нападу.

Разом з тим, відповідальність за напад на українських військових взяв на себе бойовик з позивним «Бес». За даними СБУ, це позивний колишнього підполковника головного розвідувального управління РФ Ігоря Безлера. Британське видання The Daily Mail опублікувало відео, на якому бойовик в масці заявляє про напад на «фашистсько-українську армію» під Волновахою.

Обставини загибелі українських військових розслідує військова прокуратура. СБУ кваліфікує розстріл силовиків як теракт.

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Скрін-шот / www.1tv.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду