Притула передав ЗСУ доступ до бази даних супутникових знімків ICEYE

Притула передав ЗСУ доступ до бази даних супутникових знімків ICEYE

22:00,
18 Серпня 2022
4869

Притула передав ЗСУ доступ до бази даних супутникових знімків ICEYE

22:00,
18 Серпня 2022
4869
Притула передав ЗСУ доступ до бази даних супутникових знімків ICEYE
Притула передав ЗСУ доступ до бази даних супутникових знімків ICEYE
Протягом року українська армія отримуватиме високоточні дані про ворожі об’єкти — навіть, якщо війна закінчиться.

Фонд Сергія Притули профінансував укладення угоди між Україною та фінською компанією ICEYE щодо доступу Міністерства оборони України до даних супутника. Про це повідомляється на сайті виробника.

Оренда супутника стала можливою завдяки коштам, які українці збирали для купівлі Bayraktar, розповів Сергій Притула.

Найціннішим для Збройних Сил України є можливість ведення зйомок за будь-яких погодніх умов та освітлення, розповіли в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ.

«Українці, ви — космос. Ми купили супутник. Але це не просто супутник. Він надає нам доступ до бази даних супутникових знімків сузір'я супутників компанії ICEYE, і цей доступ ми викупили більш ніж на рік вперед. Відтепер наша армія буде максимально швидко отримувати супутникові знімки високої якості, які допоможуть нам з оперативним плануванням операцій. Бавовни буде багато!», — сказав Притула.

ICEYE відома просунутоютехнологією радарної супутникової зйомки. Завдяки оптиці SAR сканувати об'єкти можна в будь-який час доби та за будь-яких погодних умов. «Системи SAR завдяки автоматичному розпізнаванню об'єктів із застосуванням розподіленого радіолокаційного зображення та цифрової обробки сигналів здатні "бачити" крізь перешкоди, нехай це навіть будуть стіни будівель», — коментують в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ.

Останній знімок на фото, опублокованому Страткомом ЗСУ, є найякіснішим зображення з даними, цінними для військових.

Керуватимуть супутником фахівці ICEYE. Повний доступ для Міноборони передбачає і так і опції, як отримання «радіолокаційних супутникових зображеннь із високою частотою повторної зйомки».

Нагадаємофонд Сергія Притули зібрав 600 млн грн на безпілотники для українських захисників. Компанія Baykar вирішила їх подарувати.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду