Після роз’яснень Притули про ICEYE росіян почали застерігати щодо впливу супутника

Після роз’яснень Притули про ICEYE росіян почали застерігати щодо впливу супутника

17:58,
20 Серпня 2022
3760

Після роз’яснень Притули про ICEYE росіян почали застерігати щодо впливу супутника

17:58,
20 Серпня 2022
3760
Після роз’яснень Притули про ICEYE росіян почали застерігати щодо впливу супутника
Після роз’яснень Притули про ICEYE росіян почали застерігати щодо впливу супутника
Поки скептики розганяли в соцмережах «зраду» щодо буцімто невиправданої витрати фонду Притули, супутник ICEYE викликав занепокоєння у командування російської армії.

Засновник благодійного фонду Сергій Притула роз’яснив подробиці угоди України з фінською команією ICEYE.

Раніше повідомлення про купівлю супутника викликало хвилю непорозумінь, запитань і мемів з боку учасників кампанії «Народний Байрактар» та вболівальників краудфандінгу. 19 серпня засновник фонду опублікував допис із подробицями контракту вартістю 600 мільйонів гривень та пообіцяв випустити пресреліз. Поінформували про переваги нових джерел моніторингу і міністр оборони Олексій Резніков, Управління стратегічних комунікацій ЗСУ,  Рада національної безпеки та оборони та інші військові відомства, а також ЗМІ.

Поки скептики розганяли в соцмережах «зраду» щодо буцімто невиправданої витрати фонду Притули, супутник ICEYE викликав занепокоєння у командування російської армії. За повідомленням оперативного угруповання військ «Каховка», серед окупантів РФ вже  поширюють листівки з інструкцією «Як уникнути впливу супутника ICEYE». Для цього окупантам з РФ радять мінімізувати використання інтернету, пеглядати лише телеканали РФ, ретельніше маскуватися та частіше змінювати позиції. Хоча це навряд чи їм допоможе: системи SAR здатні «бачити» крізь перешкоди, нехай це навіть будуть стіни будівель серед глибокої ночі.

«Спостерігаючи те, як швидко росіяни занепокоїлися новиною, можна сказати, що в Перемогу Збройних Сил України вони вірять!Тож, тримаймо стрій, Вперед до перемоги!», – зазначили захисники з «Каховки».

Нагадаємофонд Сергія Притули зібрав 600 мільйонів гривень на безпілотники для українських захисників. Компанія Baykar вирішила їх подарувати. Тоді фонд переказав зібрані кошти для купівлі супутника ICEYE та оплатив річний доступ до даних усієї мережі супутників фінської компанії. 

CEYE відома завдяки просунутій технології радарної супутникової зйомки. Завдяки SAR сканувати об'єкти можна в будь-який час доби та за будь-яких погодних умов. Такий супутник, що моніторитиме територією України двічі на добу, у розпорядження Міноборони буде назавжди. Окрім точності, захисники України виграють у часі: процес передачі даних від моменту зйомки до моменту отримання зображення скоротиться до кількох годин.

Як це знизить залежність України від даних чужих розвідок та чим допоможе самостійно фіксувати наслідки ударів по обраних цілях, читайте за цим посиланням.

Фото з фейсбук-сторінки оперативного угруповання військ «Каховка»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду