В Україні заборонять Instagram — фейк

В Україні заборонять Instagram — фейк

13:13,
26 Березня 2021
2875

В Україні заборонять Instagram — фейк

13:13,
26 Березня 2021
2875
В Україні заборонять Instagram — фейк
В Україні заборонять Instagram — фейк
Автори:
Насправді ні Кабінет міністрів України, ні Верховна Рада не приймали такого рішення.

У соціальних мережах поширюють повідомлення з інформацією про заборону Instagram в Україні. Нібито таке рішення прийняв Кабмін, а Верховна Рада України підписала відповідний закон. Усі ці повідомлення — неправдиві. Про це повідомляє VoxCheck.

«Проте Кабмін не запроваджував підібних рішень, а Верховна Рада не приймала таких законопроєктів», — зазначають фактчекери.

Вони додають, що такі повідомлення не мають на меті донести інформацію. За допомогою таких публікацій їх автори хочуть збільшити кількість підписників у своїх телеграм-каналах. «Із цією метою, щоб дізнатися більше інформації на тему новини, закликають перейти за посиланням — у шапці профілю, якщо це в Instagram, та посиланням у дописі, якщо це Facebook», — кажуть фактчекери.

Нагадаємо, раніше у мережі поширювали фейк про про зростання смертності від COVID-19 серед вакцинованих в Ізраїлі. Це нібито пов’язано з антитілозалежним посиленням інфекції (ADE, antibody-dependent enhancement).

Фото: webchicklet.com/

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду