Facebook видалила маніпулятивний пост президента Бразилії про коронавірус

Facebook видалила маніпулятивний пост президента Бразилії про коронавірус

12:23,
31 Березня 2020
3402

Facebook видалила маніпулятивний пост президента Бразилії про коронавірус

12:23,
31 Березня 2020
3402
Facebook видалила маніпулятивний пост президента Бразилії про коронавірус
Facebook видалила маніпулятивний пост президента Бразилії про коронавірус
Автори:
Соцмережа відходить від політики відсутності перевірки постів політиків. Правила змінюють через пандемію коронавірусу і захворюваність на COVID-19.

Цими днями соцмережа видалила пост президента Бразилії Жаїра Болсонару про коронавіруспередає TechCrunch. У Facebook вирішили видалити відео, яким той поділився у неділю. У відео йшлося про те, що «гідроксихлорохін працює всюди». Незважаючи на те, що препарат все ще проходить тестування, а його ефективність для лікування COVID-19 ще не підтверджена.

Зараз це відео відсутнє у переліку інших відео на сторінці президента.

«Ми видаляємо контент у Facebook та Instagram, який порушує наші Стандарти спільноти, які не допускають дезінформації, яка може призвести до фізичної шкоди», - заявив прессекретар Facebook у коментарі TechCrunch.

Facebook забороняє фейкові публікації про лікування, профілактику чи чисельність хворих. У відео, яке видалили, президент Бразилії говорив з вуличним продавцем. Під час розмов Болсонару заявив, що «вони хочуть працювати», хоча рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я акцентуються на соціальному дистанціюванні.

Публічним особам радять обережніше ставитись до заяв про пандемію коронавірусу. Поширення сумнівної інформації може призвести до того, що вірус буде поширюватися швидше.

Минулого тижня у Facebook заявили, що дезінформація про COVID-19, яка може нанести шкоду людям, буде негайно видалена.

Тепер питання полягає в тому, чи буде Facebook готовий застосувати таку політику до Дональда Трампа, якого критикують за поширення дезінформації щодо тяжкості спалаху, можливих методів лікування та ризику повернення людей на роботу, пише видання. Facebook побоюється реакції консервативних політиків та громадян, які придумалb суперечливу теорію про те, що це нібито дискримінує чи піддає цензурі їхні посади, додають у TechCrunch.

Напередодні Twittter видалила два пости Жаїра Болсонару з тих самих причин: вони містили суперечливі та недоведені дані.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Facebook і Twitter видалили понад 200 акаунтів, пов'язаних з Росією.

Фото: Dowell/Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду