Нацполіція: покарання за прогулянки з дітьми на вулиці — фейк

Нацполіція: покарання за прогулянки з дітьми на вулиці — фейк

10:09,
18 Березня 2020
12122

Нацполіція: покарання за прогулянки з дітьми на вулиці — фейк

10:09,
18 Березня 2020
12122
Нацполіція: покарання за прогулянки з дітьми на вулиці — фейк
Нацполіція: покарання за прогулянки з дітьми на вулиці — фейк
Автори:
У Національній поліції України закликали використовувати лише офіційні повідомлення органів влади.

Останнім часом інформаційно-аналітичні підрозділи департаменту Кіберполіції фіксують різке збільшення випадків розповсюдження чуток і фейків у зв’язку із введенням у державі режиму карантину і поширенням коронавірусу.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці Нацполіції. Ті, хто розповсюджує фейки в таких умовах, мають на меті поширення паніки та дестабілізацію ситуації, кажуть у відомстві.

«Фейки, чутки та відверта неправда має різноманітний характер: починаючи від фейку про розпилення вночі дезінфікуючих засобів із гелікоптерів над спальними районами великих міст і завершуючи забороною прогулянок із дітьми вулицями Києва під загрозою адміністративної та кримінальної відповідальності», — йдеться у повідомленні.

Точну інформацію про карантинні заходи і відповідальність за їх порушення у Нацполіції закликали перевіряти тільки з офіційних джерел: вона буде розповсюджуватися виключно офіційними каналами через сайти Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ.

Також у відомстві закликали усіх громадян критично ставитися до таких чуток та повідомляти Департамент кіберполіції про їх поширення за електронною адресою:

callcenter@cyberpolice.gov.ua та телефоном - 0442900110

Це допоможе встановити джерела поширення фейків та притягти до відповідальності осіб, котрі поширюють завідомо неправдиву інформацію, додали у Національній поліції.

Нагадаємо, MediaSapiens раніше писав, що чоловіка з Буковини покарали за поширення дезінформації про коронавірус.

Фото: Національна поліція України

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Volter
11:43 / 18.03.2020
Якщо є кримінальне покарання за недотримання карантину, то чому немає покарання за такі фейкові новини, під час карантину?
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду