Чоловіка з Чернівецької області покарали за фейк про коронавірус

Чоловіка з Чернівецької області покарали за фейк про коронавірус

12:29,
16 Березня 2020
4840

Чоловіка з Чернівецької області покарали за фейк про коронавірус

12:29,
16 Березня 2020
4840
Чоловіка з Чернівецької області покарали за фейк про коронавірус
Чоловіка з Чернівецької області покарали за фейк про коронавірус
Автори:
У поліції повідомили, що мешканець Буковини розмістив у мережі недостовірні дані щодо захворюваності, спричиненої коронавірусом. Правоохоронці Угорщини також моніторять мережу на наявність фейків, які викликають паніку у користувачів.

Поліція покарала мешканця Чернівецької області за те, що той розмістив у мережі неправдиву інформацію про ситуацію щодо захворювання на COVID-19. Такі дії могли ввести громадян в оману та викликати паніку серед населення, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Співробітники Глибоцького відділення поліції звернули увагу на допис 38-річного жителя району в одній із соціальних мереж, йдеться у повідомленні.

На своїй сторінці чоловік поширив недостовірну інформацію про кількість в Україні випадків захворювання на COVID-19, у тому числі й з летальними наслідками.

Співробітники Глибоцького відділення поліції склали відносно чоловіка адміністративний протокол за ознаками статті 173-1 (Поширювання неправдивих чуток) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Повідомляється, що санкція статті передбачає накладення на громадянина штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

Вживають заходів по боротьбі з дезінформацією про коронавірус і в Угорщині, пише Mukachevo.net. Тамтешні правоохоронці моніторять соцмережі та виявляють там неправдиві повідомлення.

Повідомляється, що в Угорщині вже провели чотири розслідування, що стосувалися розміщення дезінформації про коронавірус у мережі, яка створювала паніку серед громадян. Ще у січні там арештували двох громадян, які розміщували на різних ресурсах статті, в яких стверджували, що в Угорщині чимало людей вже заражені новим коронавірусом, а влада це нібито приховує.

Крім того, поліція Угорщини 11 березня поліція затримала й ще одного громадянина за підозрою в аналогічних діях. Фейки, кажуть правоохоронці, створювали так звані «мисливці за кліками», які намагалися заробити на рекламі в мережі.

Нагадаємо, MediaSapiens раніше писав, що кіберполіція викрила хакера, який отримав конфіденційну інформацію 1 млн осіб.

Фото: Главком

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду