За допомогою фейкових фото блогерка зімітувала поїздку на Балі

За допомогою фейкових фото блогерка зімітувала поїздку на Балі

11:19,
20 Лютого 2020
3974

За допомогою фейкових фото блогерка зімітувала поїздку на Балі

11:19,
20 Лютого 2020
3974
За допомогою фейкових фото блогерка зімітувала поїздку на Балі
За допомогою фейкових фото блогерка зімітувала поїздку на Балі
Автори:
Насправді вона зробила всі фото в меблевому магазині. Блогерка заявила, що поставила експеримент, аби привернути увагу користувачів до фейкового контенту в інтернеті, якому не варто вірити.

Відома б'юті-блогерка Наталія Тейлор опублікувала у Instagram фотографії та сторіз зі свого «шикарного відпочинку» на Балі. Насправді вона не була за кордоном: всі світлини були постановочними, Наталя зробила їх в магазині IKEA, пише Ain.ua.

Таким чином вона хотіла показати своїм підписникам, що не можна приймати на віру весь контент, який ми щодня бачимо в інтернеті.

У Наталії Тейлор — майже 2 млн підписників на YouTube-каналі та близько 319 тис у акаунті в Instagram.

Тейлор опублікувала кілька фейкових сторіз з літака і аеропорту, а також відео з «пейзажами» курорту. Увесь цей контент, як виявилося, вона просто взяла з інтернету після пошуку за хештегом #BALI.

Для інших фото вона позувала у найближчому до неї магазині IKEA: сфотографувалася у вечірній сукні на тлі різних виставкових інтер'єрів, видавши їх за готелі і нічні клуби. Її підписники думали, що Наталя дійсно відпочиває на острові.

Дівчина не стала обробляти світлини у Фотошопі та спеціально залишила на них підказки для підписників, пише видання. Особливо уважні фани могли помітити цінники Ikea на деяких предметах інтер'єру в «Airbnb-апартаментах» і відображення торгових площ меблевого магазину в дзеркалах. Втім, як і слід було очікувати, ніхто нічого не помітив.

Наталя дійсно їздила у відпустку, але не на Балі, а в Лас-Вегас. Вона також уточнила, що IKEA не платила їй за експеримент із фейковими фото та відео у сторіз.

Результатам свого експерименту Тейлор присвятила випуск на YouTube.

«Я думаю, це в цьому відео є урок. Він точно є. Не вірте всьому, що бачите в інтернеті. Люди можуть вас обманювати, виливаючись тими, ким вони насправді не є», — зазначила Наталія.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що Instagram-модель голими фото зібрала $700 тис. на боротьбу з пожежами в Австралії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду