Російські ЗМІ запустили фейк про українського «лікаря- палача ополченців»

Російські ЗМІ запустили фейк про українського «лікаря- палача ополченців»

13:15,
29 Червня 2016
3139

Російські ЗМІ запустили фейк про українського «лікаря- палача ополченців»

13:15,
29 Червня 2016
3139
Російські ЗМІ запустили фейк про українського «лікаря- палача ополченців»
Російські ЗМІ запустили фейк про українського «лікаря- палача ополченців»
Автори:
Російські видання розповсюдили «шокуючі зізнання» лікаря з України, який працював у реанімації на території, підконтрольній «ДНР».

На каналі «Россия» вийшов сюжет під назвою «Палач в білому халаті: український лікар розповів, що робив із ополченцями». Для створення сюжету  редакція каналу використала уривки з інтерв’ю лікаря-реаніматолога Олександра Чернова, яке він дав українському інтернет-каналу UkrLife.tv.  

Згідно з сюжетом телеканалу, лікар вводив пораненим «ополченцям» смертельні ін’єкції. «Вводив смертельну дозу і чекав – пацієнт вже не прокинеться», - йдеться у фейковому сюжеті. Окрім цього, лікаря звинуватили у закликах відмовитися від клятви Гіппократа і «служити фашистській українській владі».

Насправді, в інтерв’ю UkrLife.tv Олександр Чернов розповів, як він працював у окупованому місті Єнакієво разом із іншими лікарями. І в ньому не йшлося про вбивства, як стверджують російські ЗМІ.

«Фактично, української влади там вже не було, вже почався перехід до самовладдя, перехід до управління на місцях, керований так званою «владою Новоросії», що була створена і курирувалася з Москви», – цитує Олександра Чернова «Радіо Свобода».

У Facebook Олександр Чернов повідомив, що російські ЗМІ перекрутили інформацію і перерахував видання:«РИА Новости»«Лента.ру»«Вести.ру»«НТВ»«КП.ру»«Звезда»,
«МК.ру»«Взгляд» та інші.

Лікарі міської клінічної лікарні №1 у місті Єнакієве назвали сюжет каналу «Россия» нісенітницею. «Це піар боягуза. По-іншому охарактеризувати не можу. Можу сказати гірше: це маячня. Такого бути не могло», – сказав Данило Ельяшів, завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії.

Нагадаємо, російський телеканал RT спотворив текст доповіді у справі падіння літака MH17. Телеканал назвав професіоналів слідчої групи щодо катастрофи малайзійського літака новачками без досвіду, викинувши при цьому велику частину пояснювального тексту.

Також спеціальна оперативна група Євросоюзу StratCom East опублікувала три найбільш сенсаційні вигадки прокремлівських ЗМІ. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
hoax-slayer
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду