Канал сепаратистів показав «гастролерку» Ципко в новій ролі

Канал сепаратистів показав «гастролерку» Ципко в новій ролі

10:58,
9 Грудня 2014
3216

Канал сепаратистів показав «гастролерку» Ципко в новій ролі

10:58,
9 Грудня 2014
3216
Канал сепаратистів показав «гастролерку» Ципко в новій ролі
Канал сепаратистів показав «гастролерку» Ципко в новій ролі
Марія Ципко, яку російські телеканали неодноразово показували в різних ролях, приїхала у Донецьк. Канал NovorossiaTV, який підконтрольний бойовикам, представив її як Марію Викіну.

У сюжеті каналу за 7 грудня під заголовком «Марія - жіноче обличчя Новоросії» йдеться про виставку фотографій, які до Донецька привіз російський фонд «Новомучеників та Сповідників Христових». Марія Ципко представлена як заступниця директора цього фонду. Водночас у титрах автори сюжету називають її Марією Викіною.

«Фотовиставка щорічно проходить у Москві, її відкриття відбувається в Держдумі. Називається вона «Віра Росії». Щорічно її відкривають 21 листопада у Держдумі Російської Федерації, а потім вона об’їжджає усі куточки Російської Федерації. Було прийнято рішення, що цю виставку буде доставлено в Новоросію, Донецьку народну республіку», - розповіла Марія Ципко, яку в титрах, втім,  представили як Марія Викіна.

Ципко також розповіла про те, що фонд має намір встановити каплицю на горі Савур-Могила у пам’ять про загиблих в бойових діях. За її словами, таким чином пом’януть і тих, кого нібито силоміць змусили йти в Нацгвардію та яких, після відмови виконувати накази, нібито «по-звірячому вбивала хунта».

Нагадаємо, вперше Марія Ципко з’явилася у сюжеті російського телебачення у березні 2014 року після того, як у Севастополі вона схвильовано розповідала місцевим жителям про нібито переслідування російськомовних в Одесі. Протягом наступних місяців її показували як учасницю проросійських мітингів у різних містах, а також в якості біженки з Донецька, працівниці придорожнього кафе з Луганська та члена виборчої дільниці на так званому референдумі. Влітку Ципко помітили під посольством України в Москві.

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду