ms.detector.media
Тарас Назарук
09.12.2014 10:58
Канал сепаратистів показав «гастролерку» Ципко в новій ролі
Канал сепаратистів показав «гастролерку» Ципко в новій ролі
Марія Ципко, яку російські телеканали неодноразово показували в різних ролях, приїхала у Донецьк. Канал NovorossiaTV, який підконтрольний бойовикам, представив її як Марію Викіну.

У сюжеті каналу за 7 грудня під заголовком «Марія - жіноче обличчя Новоросії» йдеться про виставку фотографій, які до Донецька привіз російський фонд «Новомучеників та Сповідників Христових». Марія Ципко представлена як заступниця директора цього фонду. Водночас у титрах автори сюжету називають її Марією Викіною.

«Фотовиставка щорічно проходить у Москві, її відкриття відбувається в Держдумі. Називається вона «Віра Росії». Щорічно її відкривають 21 листопада у Держдумі Російської Федерації, а потім вона об’їжджає усі куточки Російської Федерації. Було прийнято рішення, що цю виставку буде доставлено в Новоросію, Донецьку народну республіку», - розповіла Марія Ципко, яку в титрах, втім,  представили як Марія Викіна.

Ципко також розповіла про те, що фонд має намір встановити каплицю на горі Савур-Могила у пам’ять про загиблих в бойових діях. За її словами, таким чином пом’януть і тих, кого нібито силоміць змусили йти в Нацгвардію та яких, після відмови виконувати накази, нібито «по-звірячому вбивала хунта».

Нагадаємо, вперше Марія Ципко з’явилася у сюжеті російського телебачення у березні 2014 року після того, як у Севастополі вона схвильовано розповідала місцевим жителям про нібито переслідування російськомовних в Одесі. Протягом наступних місяців її показували як учасницю проросійських мітингів у різних містах, а також в якості біженки з Донецька, працівниці придорожнього кафе з Луганська та члена виборчої дільниці на так званому референдумі. Влітку Ципко помітили під посольством України в Москві.

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів»

ms.detector.media