Близько 40 паризьких музеїв постраждали від кібератаки

Близько 40 паризьких музеїв постраждали від кібератаки

08:39,
7 Серпня 2024
485

Близько 40 паризьких музеїв постраждали від кібератаки

08:39,
7 Серпня 2024
485
Близько 40 паризьких музеїв постраждали від кібератаки
Близько 40 паризьких музеїв постраждали від кібератаки
Хакери проникли у фінансову систему музеїв і вимагали викуп у криптовалюті.

Хакери атакували близько сорока паризьких музеїв, щоб отримати викуп у криптовалюті. Про це повідомило Le Figaro з посиланням на Le Parisien  

Атака трапилась у ніч із суботи 3 серпня на неділю 4 серпня. Як повідомляється, хакери атакували комп'ютерну систему, яка централізує фінансові дані всіх цих музеїв, а потім вимагали викуп у криптовалюті. В разі несплати викупу вони погрожували оприлюднити зашифровані дані протягом 48 годин.

Першим незвичайну активність у своїх комп’ютерних системах помітив паризький Ґран-Пале (Grand Palais). Натомість Лувр, спершу згаданий серед музеїв-жертв, як повідомило Le Figaro добре поінформоване джерело, кібератаки не зазнав. Повний список постраждалих культурних установ ще не відомий.

Прокуратура Парижа повідомила, що відділ боротьби з кіберзлочинністю «був поінформований про атаку на інформаційну систему Ґран-Пале». Французька агенція з інформаційної безпеки (ANSSI) також підтвердила, що її «попередили про інцидент». Там додали, що інцидент «не впливає на інформаційні системи, залучені до проведення Олімпійських і Паралімпійських ігор».

Поліція уже розпочала розслідування «атак на автоматизовану систему обробки даних, організованого вимагання та змови з метою вчинення злочину або правопорушення, що карається п'ятьма роками ув'язнення».

Розслідування доручили підрозділу боротьби з кіберзлочинністю Паризької судової поліції.

Як повідомлялось, французькі дипломати та посольства впродовж кількох років були мішенню групи хакерів, пов'язаних з російською зовнішньою розвідкою. Кібератаки поставили під загрозу французькі та європейські зовнішньополітичні інтереси. 

Фото: Ґран Пале в Парижі / вікімедіа

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду