Кількість кібератак на Німеччину за три роки зросла майже на третину

Кількість кібератак на Німеччину за три роки зросла майже на третину

10:55,
14 Травня 2024
1006

Кількість кібератак на Німеччину за три роки зросла майже на третину

10:55,
14 Травня 2024
1006
Кількість кібератак на Німеччину за три роки зросла майже на третину
Кількість кібератак на Німеччину за три роки зросла майже на третину
Найвідчутнішою загрозою є атаки російських кібершпигунів.

У Німеччині у 2023 році від кібератак постраждали понад 800 компаній та установ. Кількість кібератак, здійснених з закордону, зросла на 28% у порівнянні з 2020 роком. Російська злочинна війна проти України призвела до того, що безпекова ситуація в кіберпросторі стала особливо напруженою. Про це напередодні заявила міністерка внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер, представляючи звіт про ситуацію з кіберзлочинністю за 2023 рік, повідомила німецька міжнародна телевізійна служба новин tagesschau.

За даними Федерального управління кримінальної поліції (BKA), небезпека кібератак продовжує зростати.

«Бачимо тенденцію до зростання кількості кібератак як у кількісному, так і в якісному відношенні», — сказала Ненсі Фезер.

За її інформацією, об’єктами кібератак, у тому числі угруповання APТ28, пов’язаного з російською військовою розвідкою, стали політичні партії, об’єкти критичної інфраструктури, компаній у сфері ІТ, логістики, оборони та авіаційного сполучення

«Загроза у сфері кібербезпеки залишається високою, тому ми діємо так рішуче — на національному та міжнародному рівнях. Хочу ще раз акцентувати: ми не дозволимо російському режиму нас залякати. Ми будемо продовжувати робити все для захисту нашої демократії проти подібних російських кібероперацій. І ми будемо продовжувати масивно підтримувати Україну», — заявила міністерка внутрішніх справ ФРН.

Вона додала, що прогрес у розслідуванні минулорічних кібератак свідчить про те, наскільки Німеччина вже посилила захисні заходи, «особливо у захисті від кібератак російського режиму».

Тим часом керівник Федерального управління кримінальної поліції Гольгер Мюнх повідомив, що за 2023 рік зафіксовано 134 407 кіберзлочинів, і помітна тенденція до їх зменшення. При цьому 82% із них були вчинені зловмисниками з закордону.

Редакція додала, що якщо врахувати незареєстровані кібератаки та кіберзлочини, загальний рівень виявиться вищим. За даними асоціації Bitkom, загальний економічний збиток, завданий кібератаками в Німеччині у 2023 році, досягнув 148 млрд євро.

Нагадаємо, в Німеччині хакерське угруповання APТ28, підконтрольне ГУР генштабу збройних сил Росії, звинувачують в атаці на інтернет-майданчики керівників Соціал-демократичної партії.

Перед 9 травням APТ28 атакували урядові мережі в Польщі, розсилаючи листи держслужбовцям із лінками на шкідливе програмне забезпечення. Цю атаку вдалося оперативно зупинити.

Фото: міністерка внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер / tagetssschau

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду