В армії Китаю зʼявиться підрозділ інформаційних операцій

В армії Китаю зʼявиться підрозділ інформаційних операцій

10:28,
21 Квітня 2024
1031

В армії Китаю зʼявиться підрозділ інформаційних операцій

10:28,
21 Квітня 2024
1031
В армії Китаю зʼявиться підрозділ інформаційних операцій
В армії Китаю зʼявиться підрозділ інформаційних операцій
За словами лідера КНР Сі Цзіньпіна, новостворені Сили інформаційної підтримки відіграватимуть ключову роль у координації роботи в галузі кіберінформаційної системи.

Китайська армія створює новий підрозділ військ — Сили інформаційної підтримки. Згідно із сайтом уряду країни, відповідний наказ дав лідер КНР Сі Цзіньпін. 

Сили стратегічної підтримки, засновані девʼять років тому для координації зусиль у кіберпросторі та політичному протистоянні, ліквідують, тож підлеглі їм аерокосмічні та кібернетичні підрозділи діятимуть паралельно із Силами інформаційної підтримки як незалежні формування.

Лідер КНР заявив, що новий підрозділ військ відіграватиме ключову роль у координації роботи в галузі кіберінформаційної системи. Він також наголосив, що Сили інформаційної підтримки «мають велику відповідальність у сприянні якісному розвитку армії та перемозі у сучасних війнах».

Як зауважили в Bloomberg, ці зміни в китайській армії відбуваються на тлі конкуренції зі США за вплив у світі, зокрема в кіберпросторі. На думку експертів, така реорганізація також має підвищити готовність військ Китаю до війни, насамперед за Тайвань.

Нагадаємо, у березні Сполучені Штати і Велика Британія звинуватили Китай у широкомасштабній кампанії кібершпигунства. Китайська хакерська група APT31 упродовж десятиліття незаконно збирала інформацію про політиків та членів їхніх родин у США та Великій Британії. Кіберзлочинці, за словами представників влади двох країн, діяли на замовлення китайського міністерства державної безпеки.

Ілюстрація: Getty Images

    ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
    До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
    * Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
    Коментарі
    оновити
    Код:
    Ім'я:
    Текст:
    2019 — 2024 Dev.
    Andrey U. Chulkov
    Develop
    Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
    Даю згоду