Українські хакери знищили сервери російських кіберзлочинців

Українські хакери знищили сервери російських кіберзлочинців

17:50,
18 Жовтня 2023
1546

Українські хакери знищили сервери російських кіберзлочинців

17:50,
18 Жовтня 2023
1546
Українські хакери знищили сервери російських кіберзлочинців
Українські хакери знищили сервери російських кіберзлочинців
У результаті атаки «білі хакери» знищили сайт Trigona ransomware.

Хактивісти «Українського кіберальянсу» атакували російську хакерську групу, яка розробляє програми-вимагачі, і знищили їхні сервери. Про це повідомило медіа The Cyber Express.

У результаті атаки «білі хакери» знищили сайт Trigona ransomware. На його головній сторінці альянс розмістив своє лого та послання: «Trigona is gone. Welcome to the world you created for others» («Trigona більше немає. Ласкаво просимо до світу, який ви створили для інших». — Ред.).

Trigona — це російське хакерське угруповання, що займається, зокрема, ransomware-атаками. Ransomware — тип шкідливого програмного забезпечення, яке перешкоджає або обмежує доступ користувачів до їхньої системи, блокуючи файли або екран системи, і вимагає викуп за їх розблокування.

Trigona промували свої послуги на хакерських форумах і в дарквебі, пропонували партнерські програми. Серед їхніх відомих операцій — атака на гонконзький бізнес-парк Cyberport, коли вони вимагали 300 тис. доларів за доступ до файлів. Нещодавно Trigona ransomware також атакувала компанію Alconex Speciality Products.

Співзасновник «Українського кіберальянсу», відомий під ніком Шон Таунсенд, повідомив, що українські хакактивісти знищили дані на десяти серверах російських кіберзлочинців.

«На росії вони (ransomware-групи) відчувають себе у цілковитій безпеці. Америка далеко, місцева поліція їх не ловить. Але із ними можна боротися. Ми просто знайшли одну таку банду і вчинили із ними так само, як вони вчиняють з іншими. Завантажили їхні сервери (десять штук), все видалили і дефейснули наостанок. Ані TOR їм не допоміг, ані навіть те, що вони знали про те, що в них є діра. Уся інфраструктура “полетіла» повністю”», — написав він.

Нагадаємо, ФБР з європейськими правоохоронцями ліквідували хакерську мережу Qakbot, яка могла бути створена в Росії та яку активно використовували кіберзлочинці для різних фінансових махінацій.

На фото: хакерство

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду