Cайти НАТО зазнали кібератаки російських хакерів

Cайти НАТО зазнали кібератаки російських хакерів

10:36,
13 Лютого 2023
1454

Cайти НАТО зазнали кібератаки російських хакерів

10:36,
13 Лютого 2023
1454
Cайти НАТО зазнали кібератаки російських хакерів
Cайти НАТО зазнали кібератаки російських хакерів
Cайт Сил спецоперацій НАТО у неділю на деякий час перестав працювати. За атакою, йомвірно, стоїть російська кібергрупа Killnet.

Cайт штаб-квартири Сил спеціальних операцій НАТО у неділю 12 лютого зазнав кібератаки від ймовірно російських хакерів і на деякий час перестав працювати. 

Про це повідомляє dpa та «Європейська правда». 

У неділю в соцмережах появилась інформація, що пов’язана з РФ хакерська група Killnet нібито анонсувала кібератаку на сайти НАТО. Після цього сторінка штаб-квартири Сил спеціальних операцій Альянсу (NSHQ) перестала відкриватися. 

Речниця НАТО підтвердила у коментарі dpa, що фахівці Альянсу «розбираються з інцидентом, спрямованим проти кількох сайтів». Вона додала, що альянс регулярно має справу з кіберінцидентами і дуже серйозно ставиться до питання кібербезпеки. 

На офіційних сторінках Альянсу після того не публікували жодних заяв у зв’язку з інцидентом. На момент виходу новини сайт NSHQ вже був доступний, як і основний сайт Північноатлантичного альянсу 

Нагадаємо, у листопаді невідомі зламали офіційні телеграм-канали президентки Молдови Майї Санду та віцепрем’єра Андрея Спину. У наступні дні стало відомо про злам акаунтів ще низки посадовців. Служба інформації та безпеки Молдови вважає, що витік «інформації» з телеграм-каналів перших осіб держави був справою рук спецслужб інших країн, а головними підозрюваними є росіяни. 

У жовтні вебсайти президента Болгарії та кілька інших урядових сайтів піддалися масштабній кібератаці. Генеральний прокурор Іван Гешев заявив, що атака була здійснена з російського міста Магнітогорськ, і назвав це «атакою на болгарську державу». 

Фото: pri.org

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду