Хакери запустили новий вірус, який атакує криптогаманці

Хакери запустили новий вірус, який атакує криптогаманці

13:47,
28 Грудня 2021
2408

Хакери запустили новий вірус, який атакує криптогаманці

13:47,
28 Грудня 2021
2408
Хакери запустили новий вірус, який атакує криптогаманці
Хакери запустили новий вірус, який атакує криптогаманці
Автори:
Дослідники виявили Echelon в одному з телеграм-каналів, де публікують інформацію про криптовалюту.

Команда дослідників SafeGuard Cyber Division Seven повідомила, що хакери запустили новий вірус Echelon, який атакує облікові записи користувачів та взламує криптогаманці.

«Зловмисне програмне забезпечення Echelon виконує безліч функцій, орієнтуючись на облікові дані, криптогаманці та відомості про пристрій», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, дослідники виявили Echelon в одному з Telegram-каналів, де публікують інформацію про криптовалюту. SafeGuard Cyber вважає, що це був поодинокий інцидент, націлений на нових користувачів каналу.

Для поширення вірусу зловмисники використовують обліковий запис «Smokes Night». Echelon спрямований на крадіжку логінів та паролів від криптовалютних гаманців (Armory, AtomicWallet, BitcoinCore, ByteCoin, DashCore, Electrum, Exodus, Ethereum, Jaxx, LitecoinCore, Monero, Zcash). Окрім цього, SafeGuard Cyber Division Seven каже, що вірус намагався вкрасти облікові дані користувачів в Telegram, Discord, Edge, FileZilla, NordVPN, OpenVPN, Outlook, Pidgin, ProtonVPN, Psi(Jabber), TotalCommander.

Нагадаємо, хакерське угруповання Anonymous оголосило про створення власної криптовалюти на честь собак cіба-іну – Anon Inu. На честь цієї породи вже випущені криптовалюти Dogecoin і SHIB. Таким чином, хакери нібито збираються вести «мемну війну» з бізнесменом Ілоном Маском і «криптовалютну війну» з Китаєм у відповідь на заборону майнінгу в цій країні.

Фото: flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду