Хакерам вдалося отримати доступ до Мінфіну США — Reuters

Хакерам вдалося отримати доступ до Мінфіну США — Reuters

12:19,
14 Грудня 2020
1539

Хакерам вдалося отримати доступ до Мінфіну США — Reuters

12:19,
14 Грудня 2020
1539
Хакерам вдалося отримати доступ до Мінфіну США — Reuters
Хакерам вдалося отримати доступ до Мінфіну США — Reuters
Автори:
Також жертвами зловмисників стали Управління з телекомунікацій та Міністерство торгівлі США.

Хакери шпигували за Міністерством фінансів США, відстежуючи внутрішній поштовий трафік відомства. Також жертвами хакерів стали Управління з телекомунікацій та Міністерство торгівлі США. Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела.

Американські розвідники побоюються, що хакери могли проникнути і в інші американські відомства. «Хакерів однозначно підтримує іноземна держава. Ми просто ще не знаємо, яка саме», - сказав агентству один із співрозмовників.

Джерела Reuters припускають, що хакери можуть бути пов’язані з Росією. Однак Міністерство закордонних справ Росії відкинуло всі звинувачення.

Представник Ради нацбезпеки Джон Улліт заявив, що уряд уже проінформований про кібератаку і «вживає всіх необхідних кроків для виявлення та усунення можливих проблем».

Reuters повідомляє, що через атаку в Білому домі в суботу провели засідання Ради нацбезпеки. За даними видання, влада займається розслідуванням, яка саме інформація була вкрадена і як її можуть використовувати.

«Це набагато масштабніша історія, ніж ми очікували. Це масштабна кампанія кібершпигунства, спрямована проти уряду США і його інтересів», - повідомили джерела видання.

Reuters відмічає, що масштабна кібератака може стати серйозним випробуванням для команди новообраного президента Джо Байдена, адже розслідування кіберзлочинів можуть тривати місяцями, а то й роками.

Нагадаємо, Міністерство юстиції США звинуватило шістьох росіян в кібератаках в США, Франції, Україні та Південній Кореї. За даними Мін'юсту США, росіяни причетні до хакерських атак проти компаній в США, енергетичної системи України, організаторів Зимових Олімпійських ігор в Південній Кореї у 2018 році і проти учасників президентських виборів 2017 року у Франції.

Також вони могли атакувати штаби демократів під час виборів у 2016 році, а також намагались зупинити розслідування справи про отруєння Скрипалів.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду