У відповідь на кібератаки США вводять санкції проти Росії

У відповідь на кібератаки США вводять санкції проти Росії

13:00,
15 Квітня 2021
1767

У відповідь на кібератаки США вводять санкції проти Росії

13:00,
15 Квітня 2021
1767
У відповідь на кібератаки США вводять санкції проти Росії
У відповідь на кібератаки США вводять санкції проти Росії
Автори:
Президент США вже підготував указ згідно з яким американським банкам заборонять купувати російські державні облігації у Банку Росії, міністерстві фінансів та у Фонді добробуту Росії.

США вводить санкції проти Росії у відповідь на кібератаки, втручання Росії в американські вибори і анексію Криму. Внаслідок санкцій американські банки не зможуть купувати облігації у Банку Росії, міністерства фінансів країни тощо.Про це пише Радио Свобода з посиланням на повідомлення в американських ЗМІ.

Повідомляється, що президент США Джо Байден вже підготував відповідний указ про введення санкцій, які передбачають і висилку зі США десятьох російських дипломатів, деякі з яких мають стосунок до можливої ​​виплати винагород за вбивство американських військовослужбовців в Афганістані.

«На службу зовнішньої розвідки Росії буде покладена провина за так звану операцію SolarWinds, незаконне проникнення в комп'ютерні системи державних відомств і оборонних корпорацій США», — йдеться в повідомленні.

Раніше американські спецслужби опублікували доповідь про втручання Росії в президентські вибори в США 2020 року, а президент Байден казав, що Росія має «заплатити» за втручання.

До слова, уряд США запровадив санкції проти народного депутата України Олександра Дубінського та ще низки українських громадян та медіа через імовірне втручання в американські вибори.

Як писав MediaSapiens, 11 грудня 2020 року уряд США та компанія SolarWinds виявили порушення у програмному забезпеченні управління мережею Orion, яку використовують численні державні установи США та багато приватних організацій. Того ж місяця в Associated Press повідомили, що деякі «найглибші таємниці» уряду США викрали в результаті скоординованої багатомісячної атаки російських хакерів. За даними AP, щонайменше два урядові відомства та десятки інших «вартісних цілей державного та приватного сектору» були уражені після завантаження пошкодженого комерційного оновлення програмного забезпечення.

Хакери проникли в інфраструктуру розробки програми SolarWinds і додали власне шкідливе програмне забезпечення в законне оновлення. У березні 2020 року цей зловмисний «патч» розповсюдили. Оновлення забезпечило доступ до мереж Solarwinds, із яких хакери викрали дані.

Фото: Flickr

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду