Дослідники виявили слабке місце у Вотсапі і Телеграмі

Дослідники виявили слабке місце у Вотсапі і Телеграмі

10:36,
16 Липня 2019
2196

Дослідники виявили слабке місце у Вотсапі і Телеграмі

10:36,
16 Липня 2019
2196
Дослідники виявили слабке місце у Вотсапі і Телеграмі
Дослідники виявили слабке місце у Вотсапі і Телеграмі
Автори:
Експерти з кібербезпеки виявили, що медіафайли, які передають через Вотсап і Телеграм, не є повністю захищеними.

Як пише The Verge, про це йдеться у новому звіті від аналітичної установи Symantec, яка займається питаннями кібербезпеки. Навіть, якщо у месенджерах увімкнений режим, що зашифровує усі повідомлення, зловмисники мають можливість отримати доступ до медіафайлів, які за допомогою них передаються.

Шкідливі програми можуть отримати доступ до файлів — зображень, відео чи аудіо, — які Вотсап і Телеграм зберігають у пам’яті девайсів. Справа в тому, що Вотсап за замовчуванням зберігає файли через сховище гаджета, а Телеграм робить це, коли ввімкнено функцію «Зберегти в галерею».

Дослідники зазначають, що у такому випадку шкідливі програми можуть отримати доступ до файлів навіть раніше, ніж користувачі їх відкриють власноруч.

Юзери зазвичай користуються опцією завантаження файлів на пристрій, оскільки це полегшує подальшу роботу з ними. Утім такий крок значно зменшує захист даних.

Разом з тим, аналітики пишуть, що, на жаль, і шифрування у месенджерах не може захистити користувачів на сто відсотків. «Ми вже про це зазначали: жоден код не може бути позбавлений слабких місць», — пишуть дослідники.

Нагадаємо, раніше дослідниця з кібербезпеки пояснила «Детектору медіа», чому на смартфонах не варто встановлювати антивіруси.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
i2.wp
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду