Італія може заборонити Huawei і ZTE розгортати у себе 5G (ДОПОВНЕНО)

Італія може заборонити Huawei і ZTE розгортати у себе 5G (ДОПОВНЕНО)

11:03,
7 Лютого 2019
1634

Італія може заборонити Huawei і ZTE розгортати у себе 5G (ДОПОВНЕНО)

11:03,
7 Лютого 2019
1634
Італія може заборонити Huawei і ZTE розгортати у себе 5G (ДОПОВНЕНО)
Італія може заборонити Huawei і ZTE розгортати у себе 5G (ДОПОВНЕНО)
Автори:
Представники Держепу США проводять зустрічі з партнерами у Європі та попереджають про ризики від китайських компаній.

Видання La Stampa з посиланням на джерела у Міністерстві оборони та іноземних справ Італії пише, що в уряді схиляються до заборони Huawei та ZTE розгортати в країні 5G-мережі зв’язку. Для цього влада може використати так звану «золоту силу», яка дозволяє вийти з вже підписаних контрактів без сплати штрафу. Така можливість є лише у сферах, які вважаються стратегічними для держави.

Видання зазначає, що Державний департамент США зараз проводить зустрічі в Європі для «підвищення поінформованості дружніх країн про ризики». Штати непокоїть можливе шпигунство Пекіна через китайські компанії. У Китаї є закони, що зобов’язують фірми, які там зареєстровані, співпрацювати зі спецслубами.

Джерела La Stampa в італійському уряді підтверджують тиск США. Якщо все ж китайським компаніям перекриють вихід на ринок, це буде великим ударом для їхніх інвестиційних планів. В Італії Huawei займає третину ринку смартфонів. Також вона є лідером з інвестицій у 5G-мережі, розгортання якої почалося раніше.

Huawei вже заперечували  усі закиди на її адресу щодо шпигунства. У компанії наголошували, що кібербезпека завжди була головним пріоритетом для неї.

ОНОВЛЕННЯ: Міністерство економічного розвитку Італії спростувало  інформацію від італійського видання La Stampa щодо можливої заборони для китайських компаній розбудовувати у країні 5G-мережу зв’язку.

Тим не менш, розвідувальна служба Нової Зеландії відхилила запит постачальника телекомунікацій щодо використання обладнання Huawei 5G, а Австралія заборонила Huawei постачати відповідне обладнання. Обидві країни назвали причиною загрози національній безпеці.

Нещодавно у Чехії уряд попросив 160 компаній оцінити ризики через використання техніки і програм китайських ІТ-компаній Huawei і ZTE. А канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала, що китайські компанії зможуть брати участь у розгортанні 5G в країні, коли нададуть гарантії того, що вони не передаватимуть дані до Китаю.

США також розглядає питання щодо заборони використання китайських технологій для розгортання 5G у країні. Штати закликали і своїх союзників відмовитися від цього. У лютому 2018 року керівники трьох американських спецслужб ЦРУ, АНБ і ФБР вважають, що смартфони Huawei та ZTE можуть стежити за користувачами.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
smartoffice.com.au
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду