Російські хакери атакували Пентагон

Російські хакери атакували Пентагон

10:13,
7 Серпня 2015
5344

Російські хакери атакували Пентагон

10:13,
7 Серпня 2015
5344
Російські хакери атакували Пентагон
Російські хакери атакували Пентагон
Автори:
Посадові особи США повідомили телерадіокомпанії NBC про складну хакерську атаку Росії на систему внутрішньої пошти Генштабу Пентагону, яка сталася близько двох тижнів тому.

Згідно з отриманою інформацією атака відбулася 25 липня та зачепила близько 4000 військових та цивільних співробітників, які працюють на Об'єднаний комітет начальників штабів.

За словами джерел NBC, вони підозрюють російських хакерів у скоординованій атаці через акаунти в соціальних мережах. Поки американські військові не готові з упевненістю говорити про те, що атака була санкціонована владою РФ. Однак, враховуючи масштаби атаки, чиновники певні, що «Це точно була роботи держави-актора».

У результаті злому були викрадені незасекречені персональні дані і листування.

Відразу ж після атаки Пентагон зафіксував підозрілу діяльність і відімкнув поштову систему Генштабу. Її планують включити до кінця тижня.

Як повідомляв MediaSapiens 6 серпня, користувачі Yahoo стали жертвами найбільш масованої атаки шкідливого програмного забезпечення після того, як компанія, яка його виробляє, купила у сайту вільний простір для розміщення реклами. Компанія намагалася використати слабкі місця в Adobe Flash для того, щоб встановити на комп'ютери користувачів суміш шахрайських оголошень і шкідливих програм. 

Нагадуємо, що наприкінці липня дослідники знайшли «баг» в мобільній операційній системі Android. За їхніми словами, недолік є «вкрай небезпечним» і стосується майже мільярда пристроїв. В Google заявили, що вже вирішили проблему, але сотні мільйонів пристроїв потребують оновлення програмного забезпечення.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
.ednist.info
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду