ms.detector.media
MediaSapiens
.ednist.info
07.08.2015 10:13
Російські хакери атакували Пентагон
Російські хакери атакували Пентагон
Посадові особи США повідомили телерадіокомпанії NBC про складну хакерську атаку Росії на систему внутрішньої пошти Генштабу Пентагону, яка сталася близько двох тижнів тому.

Згідно з отриманою інформацією атака відбулася 25 липня та зачепила близько 4000 військових та цивільних співробітників, які працюють на Об'єднаний комітет начальників штабів.

За словами джерел NBC, вони підозрюють російських хакерів у скоординованій атаці через акаунти в соціальних мережах. Поки американські військові не готові з упевненістю говорити про те, що атака була санкціонована владою РФ. Однак, враховуючи масштаби атаки, чиновники певні, що «Це точно була роботи держави-актора».

У результаті злому були викрадені незасекречені персональні дані і листування.

Відразу ж після атаки Пентагон зафіксував підозрілу діяльність і відімкнув поштову систему Генштабу. Її планують включити до кінця тижня.

Як повідомляв MediaSapiens 6 серпня, користувачі Yahoo стали жертвами найбільш масованої атаки шкідливого програмного забезпечення після того, як компанія, яка його виробляє, купила у сайту вільний простір для розміщення реклами. Компанія намагалася використати слабкі місця в Adobe Flash для того, щоб встановити на комп'ютери користувачів суміш шахрайських оголошень і шкідливих програм. 

Нагадуємо, що наприкінці липня дослідники знайшли «баг» в мобільній операційній системі Android. За їхніми словами, недолік є «вкрай небезпечним» і стосується майже мільярда пристроїв. В Google заявили, що вже вирішили проблему, але сотні мільйонів пристроїв потребують оновлення програмного забезпечення.

ms.detector.media