Кім Дотком запустив бета-версію захищеного аналога Skype

Кім Дотком запустив бета-версію захищеного аналога Skype

10:31,
23 Січня 2015
2681

Кім Дотком запустив бета-версію захищеного аналога Skype

10:31,
23 Січня 2015
2681
Кім Дотком запустив бета-версію захищеного аналога Skype
Кім Дотком запустив бета-версію захищеного аналога Skype
Автори:
Засновник Інтернет-партії Нової Залендії, а також файлообмінників Megaupload і Mega Кім Дотком запустив бета-версію браузерного сервісу для голосових та відео-дзвінків MegaChat.

Про це він повідомив у своєму Твіттері, повідомляє tjournal.ru.

«З роки тому помер Megaupload, 2 роки тому народився Mega, а рік тому – Інтернет-партія. Сьогодні – ви отримуєте MegaChat», - написав він.

Для того, щоб користуватися новим сервісом, необхідно бути зареєстрованим користувачем сайту Mega або створити новий аккаунт на Mega.nz. MegaChat працює всередині сайту як вбудований сервіс, а не окрема програма.

На сервісі поки що доступні лише аудіо та відео-дзвінки, що за якості такі ж як і в Skype. За словами Кіма Доткома, функції текстових повідомлень та відео-конференції будуть додані пізніше.

MegaChat є безкоштовним у базовій версії. Вона залежить від обмежень порталу Mega.nz. Він надає безкоштовно 50 гігабайт для зберігання даних та 10 гігабайт трафіку на місяць.

Mega різниться від Skype тим, що забезпечує посилене шифрування даних користувачів. Під час реєстрації створюється спеціальний ключ безпеки, що використовується для відновлення доступу. Якщо особа губить його і пароль, доступ до аккаунту стає неможливим.

Кім Дотком також заявляє про програму грошової винагороди за знайдені недоліки та вразливості нової програми.

Про плани запуску «безпечного аналога Skype» стало відомо наприкінці минулого року.

Кім Дотком – скандально відомий через свій файлообмінник Megaupload. Ресурс було закрито спільними зусиллями американської та новозеландської влади у січні 2012 року. Доткома і його колег звинуватили у порушенні авторських прав через розповсюдження піратської продукції. Уряд США, за даними Wired, оцінив збитки від діяльності проекту Megaupload у $500 млн.

Після арешту Доткома звільнили під заставу наприкінці лютого 2012 року. У січні 2013-го Дотком запустив свій новий проект, файлообмінний сервіс Mega, а наприкінці травня звинуватив впливові технологічні корпорації Google, Facebook i Twitter у порушенні власного патенту, відзначивши, що дозволить користуватися ним, якщо компанії допоможуть йому з фінансуванням юридичного захисту в США.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Кім Дотком, mashable.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду