Хакери вкрали 7,5 терабайта даних ФСБ - ЗМІ

Хакери вкрали 7,5 терабайта даних ФСБ - ЗМІ

13:18,
21 Липня 2019
3037

Хакери вкрали 7,5 терабайта даних ФСБ - ЗМІ

13:18,
21 Липня 2019
3037
Хакери вкрали 7,5 терабайта даних ФСБ - ЗМІ
Хакери вкрали 7,5 терабайта даних ФСБ - ЗМІ
Хакери зламали сервери компанії-підрядника SyTech, вкрали 7,5 терабайта даних Федеральної служби безпеки Росії та передали інформацію для оприлюднення.

Про це повідомила російська служба ВВС. Злом стався 13 липня 2019 року. Замість головної сторінки сайту московської IT-компанії SyTech з'явилося зображення відомого мему з широкою посмішкою і самовдоволено примруженими очима.

Заміна головної сторінки сайту є поширеною тактикою хакерів і демонстрацією того, що їм вдалося отримати доступ до даних жертви.

Знімок головної сторінки ФСБ РФ з'явився у твіттер-акаунті 0v1ru$, зареєстрованому в день атаки. Там же з'явилися скріншоти папки «Комп'ютер», яка ймовірно належала жертві. На одному знімку видно загальний обсяг інформації – 7,5 терабайта. На іншому знімку видно, що більша частина цих даних вже видалена.

Зазначається, що хакери відправили документи журналістам кількох видань та групі Digital Revolution, яка відома спробами попередніх хакерських нападів на ФСБ.

У документах начебто містяться описи десятків непублічних проєктів в області інтернету: від деанонімізація користувачів браузера Tor до дослідження уразливості торрентів. Хакери також оприлюднили назви таємних проектів: «Аріон», «Надія», «Відносини», «Гривня», а також імена деяких співробітників SyTech.

З архіву, з яким змогла ознайомитися Російська служба ВВС, вихожить, що SyTech виконувала роботи у щонайменше 20 непублічних IT-проектах, замовлених російськими спецслужбами і відомствами. Ці папери не містять позначок про державну таємницю або секретність.

Раніше хакери зламали 10 мобільних операторів та отримали доступ до телефонних розмов.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду