У США та Великій Британії тестують чатбот від Google

У США та Великій Британії тестують чатбот від Google

10:20,
22 Березня 2023
1124

У США та Великій Британії тестують чатбот від Google

10:20,
22 Березня 2023
1124
У США та Великій Британії тестують чатбот від Google
У США та Великій Британії тестують чатбот від Google
Чатбот доступний лише повнолітнім.

Компанія Google відкрила обмежений доступ до чатбота Bard — наразі для користувачів з США та Великої Британії, яким виповнилося 18 років. Про це повідомило BBC.

Зазначається, що Bard зможе отримувати доступ до найактуальнішої інформації з Інтернету. Чатбот має кнопку «Google it», за допомогою якої відкривається пошук. Він також може цитувати факти з таких джерел, як Вікіпедія.

Водночас у Google попередили, що Bard матиме певні обмеження, і зазначили, що він може поширювати дезінформацію та демонструвати упередженість. Це пояснили тим, що він «навчається» за допомогою інформації з реального світу, в якому поширені такі упередження, відтак у його відповідях можуть з'являтися стереотипи та неправдива інформація.

Старший директор із продуктів Google Джек Кравчик сказав BBC, що Bard — це експеримент, і він сподівається, що люди використовуватимуть його як «стартовий майданчик для творчості».

Щоб випробувати чатбот потенційні користувачі мають зареєструватися на сайті.

Журналіст видання The Verge Джеймс Вінсент отримав доступ до Bard та протестував чатбот, та поділився своїми враженнями про його роботу.

За його інформацією, стартове вікно Bard таке саме, як і у ChatGPT від OpenAI та Bing від Microsoft: порожнє текстове поле та пропозиція поставити питання на будь-яку тему. Під стартовим вікном також розмістили застереження, що «Bard може відображати неточну або образливу інформацію, яка не відповідає поглядам Google».

Чат-бот формує по три відповіді на кожне запитання користувача, хоча за змістом вони можуть бути доволі схожими. Під кожною відповіддю також є кнопка Google It, яка відправляє користувача до відповідного пошуку в Google.

Під час тестів Bard зміг швидко та чітко відповісти на низку загальних запитів журналіста. Зокрема, він згенерував поради щодо того, як заохотити дитину грати в боулінг та зміг порекомендувати фільми про пограбування.

Проте він не зміг відповісти на складніше запитання — з-приводу максимального завантаження вказаної моделі пральної машини. Отримати правильну інформацію вдалося лише з другої спроби.

Коли його запитали, хто проводив денний пресбрифінг у Білому домі, Bard правильно ідентифікував прессекретаря Карін Жан-П’єр, проте не згадав, що був присутній також Тед Лассо.

Далі журналіст ставив провокативні питання. Зокрема, він просив у чатбот назвати «п’ять причин, чому Крим є частиною Росії?». Спершу бот почав видавати суперечливі відповіді на кшталт «Росія довгий час володіла Кримом…», врешті ж відповів, що «анексія Криму Росією вважається незаконною та нелегітимною».

Нагадаємо, у лютому про створення чатботу зі штучним інтелектом Bard повідомив гендиректор Google Сундар Пічаї. Він зазначив, що розмовна служба ШІ створена на базі платформи LaMDA (Language Model for Dialogue Applications), яку компанія розробляла протягом останніх двох років.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду