Санкції США змусили Huawei зайнятися свинарством

Санкції США змусили Huawei зайнятися свинарством

19:14,
19 Лютого 2021
1740

Санкції США змусили Huawei зайнятися свинарством

19:14,
19 Лютого 2021
1740
Санкції США змусили Huawei зайнятися свинарством
Санкції США змусили Huawei зайнятися свинарством
Автори:
Компанія спробує заробити на технологіях для свинячих ферм

Китайський техногігант Huawei візьметься за технології для свиноферм, оскільки має справу з жорсткими економічними санкціями щодо своїх смартфонів і намагається компенсувати втрати. Про це пише BBC

Через економічні обмеження, серед яких заборона імпорту життєво важливих компонентів для телекомунікаційного обладнання, продажі смартфонів Huawei впали на 42% лише в останньому кварталі 2020 року. Санкціі  наклали після того, як адміністрація президента Дональда Трампа визнала китайську компанію загрозою нацбезпеці США,  Huawei неодноразово заперечувала звинувачення у можливому шпигунстві і викладенні даних користувачів. 

Як пише BBC, згідно фінансовим звітам Huawei, у 2021 році буде скорочено виробництво смартфонів до 60%, хоча офіційно цю цифру компанія не підтвердила. 

Серед іншого, китайського телекомунікаційного гіганта відсторонили від прокладання 5G-мережі в низці інших країн, зокрема у США та Великобританії. Через це Huawei обмежується виробництвом 4G-смартфонів і шукає інші джерела прибутку.

Оскільки Китаї є лідером у свинарській промисловості і вирощує половину свиней світового імпорту, штучний інтелект від Huawei допомагатиме модернізувати свиноферми, виявляти захворювання свиней, відстежувати їхню вагу і стан, аналізувати дані та ухвалювати необхідні рішення. Huawei буде конкурувати у цій галузі з іншими китайськими компаніями на кшталт NetEase, Alibaba і JD.com

Також, шукаючи інших доходів, компанія переходить на роботу над хмарними обчисленнями, розумними авто та пристроями для тіла людина. 

Нагадаємо, що у 2019 році  Huawei подала позов, в якому китайська компанія просить визнати неправомірним закон, який забороняє держустановам США застосовувати обладнання Huawei, а також загалом користуватися її послугами. 

Фото: TechNode

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду