ms.detector.media
MediaSapiens
19.02.2021 19:14
Санкції США змусили Huawei зайнятися свинарством
Санкції США змусили Huawei зайнятися свинарством
Компанія спробує заробити на технологіях для свинячих ферм

Китайський техногігант Huawei візьметься за технології для свиноферм, оскільки має справу з жорсткими економічними санкціями щодо своїх смартфонів і намагається компенсувати втрати. Про це пише BBC

Через економічні обмеження, серед яких заборона імпорту життєво важливих компонентів для телекомунікаційного обладнання, продажі смартфонів Huawei впали на 42% лише в останньому кварталі 2020 року. Санкціі  наклали після того, як адміністрація президента Дональда Трампа визнала китайську компанію загрозою нацбезпеці США,  Huawei неодноразово заперечувала звинувачення у можливому шпигунстві і викладенні даних користувачів. 

Як пише BBC, згідно фінансовим звітам Huawei, у 2021 році буде скорочено виробництво смартфонів до 60%, хоча офіційно цю цифру компанія не підтвердила. 

Серед іншого, китайського телекомунікаційного гіганта відсторонили від прокладання 5G-мережі в низці інших країн, зокрема у США та Великобританії. Через це Huawei обмежується виробництвом 4G-смартфонів і шукає інші джерела прибутку.

Оскільки Китаї є лідером у свинарській промисловості і вирощує половину свиней світового імпорту, штучний інтелект від Huawei допомагатиме модернізувати свиноферми, виявляти захворювання свиней, відстежувати їхню вагу і стан, аналізувати дані та ухвалювати необхідні рішення. Huawei буде конкурувати у цій галузі з іншими китайськими компаніями на кшталт NetEase, Alibaba і JD.com

Також, шукаючи інших доходів, компанія переходить на роботу над хмарними обчисленнями, розумними авто та пристроями для тіла людина. 

Нагадаємо, що у 2019 році  Huawei подала позов, в якому китайська компанія просить визнати неправомірним закон, який забороняє держустановам США застосовувати обладнання Huawei, а також загалом користуватися її послугами. 

Фото: TechNode

ms.detector.media